donderdag 5 juni 2014

Geld en sokken

De reclamefoldertjes deze week oa:
3 bundels=12 paar voor 5 euro
Dus voor minder dan 50 cent een paar sokken.

Mijn jongsten hebben regelmatig vriendjes en vriendinnetjes te spelen en dan word er bij ons graag buiten gespeeld. De trampoline is favoriet maar ook spelen ze graag met modder, in de mudpie-kitchen of zomaar ergens anders in de tuin.(zsjucht, het zijn net konijnen, overal graven ze gaten)
Maar in het heetst van de strijd worden ze nogal smerig vaak en vooral de sokken zien aardezwart tegen de tijd dat ze weer naar huis moeten. En dat voel ik me enigszins verantwoordelijk, ik was tenslotte de enige ouder hier, en dus verontschuldig in me voor de smerig geworden sokjes. En dan ben ik nu al meerdere keren verstomd met de bek open gevallen, want desbetreffende ouder zegt dat rustig, och, het geeft niks Sillie, ik doe geeneens moeite, die worden niet meer schoon, ik gooi ze thuis wel weg. Want ik koop toch van die goedkope sokjes bij winkel X, of Y en das zo goedkoop, das bijna niet de moeite van het wassen waard.
En menschen, dat snap ik nou niet he, want punt 1 worden mijn eigen zwijntjes kinderen bijna dagelijks zo smerig, zelfs de groters hebben van die pikzwarte sokken (aan de onderkant tenminste vaak wel) en punt 2 dan kun je sokken blijven kopen, eindeloos, lijkt me....punt 3 met al die moderne wasmiddelen moet het meeste der zwarte smerigheid toch wel weg te wassen zijn (hier in ieder geval wel en zoals gezegd, wij zijn werkelijk enorme smeerpoetsen), punt 4 het meeste sok zit de meeste van de tijd IN je schoen, ONzichtbaar voor anderen, in geval het niet 100% optisch schoon word?
En ehm ik sluit af met punt 5 koop dan tenminste donkere sokken, die lijken mij dan langer mee te gaan.
 Nu had ik nog leuk willen afsluiten met een foto van een paar flink vieze sokken van mijn jongste dochter, maar zoals altijd zitten die natuurlijk in de wasmachien.

Labels:

5 reacties:

Blogger Mrs. T. zei...

Tja, wegwerpmaatschappij. :-(

5 juni 2014 om 22:04  
Blogger Trudy zei...

Hier staat een grote mand met zwarte sokken op de overloop, bedoelt voor mijn medebewoners. Ikzelf draag ze niet, 'k ben meer van de panty's. Maar ideaal is het wel!

5 juni 2014 om 22:44  
Anonymous valhalla zei...

Huh? Raarheid... Daar héb je toch juist een wasmachine voor? Lijkt me een dure zaak als je alle vieze sokken moet weggooien. Of misschien zijn het van die kindjes die niet buiten mogen spelen omdat je anders bacterietjes op je handjes krijgt, en onder je nageltjes... (die bestaan ook!)
Fijn weekend!

6 juni 2014 om 07:31  
Anonymous Vlijtig Liesje zei...

Mooie aanbieding. Ik draag zelf alleen sokken bij het hardlopen. Voor de rest mijd ik ze zoveel mogelijk.

Maar bij de kinderen mist er altijd wel eentje.

6 juni 2014 om 09:17  
Blogger Annemarie zei...

Hoi Sillie, wat heb je een leuk blog! Heb hem pas sinds kort gevonden. Mijn kinderen zijn al groot en spelen niet meer buiten maar hebben toch vieze sokken. Het rare is wel dat bij mij er altijd sokken op mysterieuze wijze verdwijnen in de was? Ik mis er altijd wel eentje! Zo raar! Groetjes Annemarie

8 juni 2014 om 14:37  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage