zondag 29 juni 2014

Een steen

De jongste dochter heeft een vriendinnetje te spelen en eerst spelen ze lekker buiten, en daarna komen ze even binnen. Drinken wat en krijgen een snoepje, dan moeten beide dametjes een plas, en ook dat doen ze samen. En dan klinkt een helder snerpend stemmetje van de spelende vriendin; er ligt een steen in de wc.
Een beetje zuchtend sta ik op, ik herinner me deze fase ook nog van de oudere kinderen, van alles viste ik al uit de wee. Knikkers, een zakgeldcentje (een gulden toen nog) en een autootje, oh en zelfs is er wel eens een mobieltje in gevallen. Het is een vies karwei. Je kijkt eerst, hopend dat het niet waar is, maar meestal was het wel waar, ze hebben arendsogen die kinderen en zien alles.(soms)
En hup je hand in die wcpot, hopend dat je geen lauw, maar koud water treft. Je verloren schat eruit vissen, en dan de boel goed afwassen onder de kraam met zeep.
Maar toen ik deze keer in de wc kwam zag ik niks liggen. Vragend keek ik haar aan, en zij wees met een vingertje naar het wc fonteintje, kijk een steen, waarom ligt die hier?
Het was de zeep......Zo grappig, mijn eigen kinderen kunnen dat soms ook hebben, zo waren ze laatst blij verrast dat ik mijn strijkkraaltjessmelter weer gevonden had.(ik dacht dat ik hem weggegooid had).

De strijkijzer .

9 opmerkingen:

 1. Haha, het is me meteen duidelijk dat jij net zo vaak strijkt als ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn motto is: het strijkt aan je lijf ;-)

   Verwijderen
 2. haha wat goed! En val jij als super-poets & strijkende huisvrouw eens even door de mand hier :) (de wasmand :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik strijk nooit iets anders dan die kralen :-D

   Verwijderen
 3. Wahhahhahahh fantastisch wat een mooi verhaal. Ik ga dee vakantie mega bijlezen op jou blog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig hoe voorwerpen van functie kunnen veranderen, maar ook hoe nieuwe woorden kunnen ontstaan in de kinderwereld.
  Als volwassen persoon is leven soms maar saai en vervelend.

  Vrolijke en jeugdige groet,

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...