zaterdag 3 mei 2014

Wat te doen met rabarber

Stel je hebt in een aanval van waanzin groenigheid een soort van minimoestuin gestart, of eigenlijk komt het meer neer op overal waar plek is groentjes enzo geplant. En dan heb je dus opeens rabarber of je hebt het meegenomen in de super omdat het in de aanbieding was ( en anders zou ik zeggen ga het dan gauw doen wat het is in de aanbieding :-) ).
Maar goed bij ons in het gezin zijn een paar persoontjes die ( denken ) geen rabarber (te) lusten, vies vinden ze het en zuur en draderig etc etc, hoor je ze al klagen met diverse stemgeluiden? De grote zoon bromt met zijn zware stem bwoaaaraboarberbwoaaaa de kleintjes piepen en snerpen met hun heldere niet te negeren stemmetjes, mahaaaam  .....ieeeeeuwlusssiknie, het is geen rabarber maar, rrrrrrare-barber of vieze barber.......
Maar geef je net als ik, niet op,  ik deel nu mijn geheime recept :Rabarberaarbeicrumble.
-3 of 4 stengels .Zeg 300-400 gram.  rabarber gewassen en in stukjes gesneden van 1 cm, gedroogd en dan 2 eetlepels suiker(ofzo) eroverheen en dan een beetje husselen, zodat ze helemaal besuikerd zijn. Leg ze in de ovenschaal.
-en dan nu het geheime ingrediënt  neem 2 x zoveel aardbeien !!! snij ze schoongemaakt in vieren en verstop nu de rabarber door deze te bedekken met aardbeitjes.
-maak nu een kruimelig deeg je van 70 gr bloem en 70 gr boter met je vingers, voeg eraan toe 50 gr suiker en 50-70 gr havermout ( of muslie), het geheel is nu zeer kruimelig te noemen. Leg dit over de aardbeien-rabarberlaag en strooi erover een eetlepel suiker.
Stop de ovenschaal in de oven  30 min op 200 graden.


Serveer met een bolletje vanille-ijs.
Iedereen vond het hier echt heerlijk, zelfs de grootste rabarberhaters vroegen om een tweede portie!

5 opmerkingen:

  1. Oei... dat ziet er lekker uit! En bijna geen calorieën zeker ; ))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit! Ik heb hier rabarber genoeg in de tuin, ... dus ik ga het proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Creatief bedacht! Ik ken echt alleen maar rabarber moes.

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...