vrijdag 30 mei 2014

Bloeiende piepers

 
Het regenachtige weer van de afgelopen tijd heeft er in ieder geval wel voor gezorgd dat de planten in de minimoestuin flink zijn gaan groeien en zelfs bloeien, zoals hier de piepertjes die in dikke, bijna opengebarsten knop zitten. Zou me niet verbazen als voor het einde van de dag ze opengaan.
Is dat nu slecht? een bloeiende aardappelplant? Nee hoor, eerst moet de aardappelplant flink veel blad aanmaken en daarna bloei, dat is juist goed. Want na de bloei gaat de plant knollen aanmaken! En dat wil je/ik nou toch juist?  Je kunt aan oogsten denken als de plant daarna afsterft. Het groene loof slap en geel word, kies dan een zonnige of in ieder geval een droge dag, en voorzichtig met een riek(of met je handen) de aarde omscheppen, aangeprikte piepers kun je het best direct gebruiken de rest goed laten drogen, anders heb je kans op schimmels enzo en dat zou jammer zijn van de moeite van het zelf gekweek .
Nu heb ik slechts een tiental piepers in de aarde geplant dus met een maaltje, voor ons hele gezin (6persoons) nou dan is het wel op. Maar de lol die we ervan hebben, nu al tijdens de groei en straks is de  oogst precies schatgraven aldus mijn 2 jongsten. :-)


1 opmerking:

  1. Gewoon klein moestuingeluk! Zo leuk om de tuin in te lopen en daar je eten op te graven!

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...