Zuur

 Stel je wilt met de komende paas eens wat anders doen met de gekookte eieren, of je hebt na de paasbrunch ( van school ) nog een hele berg van de kneiterhard gekookte eitjes over, die niemand wil.
Dan kook je  5 min in een pannetje 300ml azijn en 300 ml water met een theelepel zout en een theelepeltje suiker, een stuk of wat peperkorrels ( minstens 10) en bv mosterzaadkorrels, een pijpje kaneel en voor die leuke gele kleur een halve theelepel kurkuma. Giet dit mengsel over de gekookte eieren en zet koud in de koelkast weg, de smaak word naar gelang de dagen natuurlijk steeds sterker maar na 2 dagen vind ik het zelf al lekker. Heerlijk op een boterhammetje tussen de middag of snackie aan het eind van de middag of s avonds als er een hongerige bakvis thuiskomt na het sporten ( ofzo).
Jah het ziet echt zo knallend geel eruit. 
7-10 dagen houdbaar in de koelkast als je dat ten minste red :-) 

Reacties

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk