Wat eet ze dan

Al sinds ze zo ongeveer kan praten is mijn oudste dochter uit vrije wil vegetariër. Ze eet liever gewoon geen dode dieren, dat vond ze in eerste instantie erg zielig, en nu ze 15 is weet ze eigenlijk niet beter, maar is ze zich er wel bewuster van dat het toch een echte keuze/way of life is. Zo was ze laatst op schoolsnowkamp en daar dus de enige die vegetarisch at. Wederom was dit niet goed doorgegeven/doorgekomen, want de eerste dag was er geen rekening met haar gehouden. Dat is ze zo ondertussen ook wel een beetje gewend en daar zul je haar nooit over horen. En dan eet ze wat er wel is, in dit laatstgenoemde geval een bordje witte (overgebleven) pasta, met ketchup en geraspte kaas, uit de keuken van de herberg waar ze verbleven. Maar toen was het doorgekomen en de dagen daarna kreeg ze zulke heerlijk en verrassende gerechten dat de medeklas-en-reisgenoten elke dag jaloers naar haar bordje keken en riepen dat ze eigenlijk ook liever vegetarisch zouden willen eten. (Helaas zijn er geen foto's, het was op voor ze het wist, want ze heeft altijd een goede eetlust en na zo de hele dag snowboarden helemaal).
Maar sowieso word de inhoud van haar broodtrommel altijd met interesse bekeken ( sommige nemen helemaal niks mee, en/of halen wat op school of bij dichtstbijzijnde super).
Een veelgehoorde vraag is ook wel maar wat eet ze dan? Op brood gesmeerd? Nou buiten alle gewone normale dingen, pindakaas, hagelslag etc etc eet ze wel kaas en ook bijvoorbeeld humus (al dan niet zelfgemaakt) maar ook het smeerseltje pittige paprika met walnoten en granaatappel, op de foto hierboven is werkelijk zo Yummie, je zou er vegetariër voor worden. heel goedkoop is het niet ongeveer 2 euro voor een bakje van 200 gram, maar het is zo smakelijk dat je niet dik hoeft te smeren en het is ook wel gemakkelijk, zo mee te nemen uit de koeling van de super. (soms ook wel echt eens gemakkelijk hoor).

Reacties

  1. Fijn dat jij zoveel respect hebt voor de keuze van je dochter. Ik ben zelf gestopt met vlees eten vanaf het moment dat ik niet meer thuis woonde. Ik eet nu inmiddels al 20 jaar geen vlees meer (wel af en toe wat vis) en dat gaat prima! Mijn man en kids eten wel af en toe vlees en daar heb ik geen problemen mee. En inderdaad, de vegetarische keuken is heel lekker en je wordt er vanzelf creatief in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een rare vraag: wat eet ze dan? Net of de rest van de wereld alleen maar vlees eet. Onze dochter van 9 is nu een jaar vegetariër. Wij hebben daar totaal geen problemen mee maar we hebben wel eens de vraag van anderen gekregen of we dat zomaar goed vinden. Natuurlijk, het is toch haar keuze.
    Nog een lekkere tip trouwens: vandaag ontdekte ik bij de Aldi humus met gedroogde tomaten, nieuw in het assortiment voor maar 99 cent, mmm, die smaakte echt goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bedankt voor de tip ik ga dr zeker eens naar kijken als ik bij de Aldi kom.
      Maar regelmatig vragen mensen toch wel of ze wel genoeg eiwit/proteine en ijzer etc binnen krijgt.

      Verwijderen
  3. Mijn middelste was 6 toen hij besloot geen vlees meer te eten. Hij eet wel vis trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat goed dat ze zo haar eigen keuzes maakt (en mams dat natuurlijk support!). Klinkt goed dat spulletje op de foto!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, die prutjes van Maza zijn zoooo lekker! Ik vind jouw dochter stoer, omdat ze haar eigen pad volgt (en jij, omdat jij haar die kans geeft)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er heerlijk uit! Waar koop je dat?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Herkenbaar, ik eet vanaf mijn 14e volledig vegetarisch. Ik werd ook regelmatig vergeten. Maar inderdaad de blikken als ze wel speciaal iets voor jou gemaakt hadden, vaak veel lekkerder. Heb zelfs weleens gehad dat het vegetarische al was weggekaapt door een niet-vegetariër, want dat zag er veel lekkerder uit. Tja, daar was ik natuurlijk weer minder blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk