woensdag 30 april 2014

Probleempjes

Mijn oudste dochter heeft een klein beetje last van een aantal probleempjes......om het wat preciezer uit te drukken, haar rug-tussen haar schouderbladen is een zogenaamde probleem-zone, hele droge, snel geïrriteerde huid met....hou je vast.........hele, kleine puistjes. En dat is natuurlijk wel echt vervelend, en diverse keren probeerden we al wat, scrubben; gaf wel iets verbetering, regelmatig insmeren om de huid wat minder droog/geïrriteerd te maken, heb helpt allemaal wel iets, maar het is net zo snel weer terug bij af zeg maar. ( Nu zie je er meestal helemaal niks van want hoe vaak loopt een mens nu met een ontblote rug?- Yeah i know pubermeisjes iets vaker dan normale menschen hoor ).
Maar goed ik had nog wat ingrediënten staan om zelf een zalfje te maken, en gezien het probleem dacht ik aan een brandnetelzalf. Ik voel me dan echt net een heks, als ik de brandnetels op een hondepisvrije plek sta te plukken ( en te gillen auwww t prikt want ik had geen handschoenen aan ) en die zalf sta te "brouwen".
Ik liet de brandnetels in kokosolie( gekozen omdat die zelf ook al goede eigenschappen bezit) au bain marie,
gedurende een uur of 10 ( af en toe opnieuw verwarmen) staan, de volgende morgen even opnieuw opwarmen om weer vloeibaar te maken, zeefde  de boel door een theezeefje endan is het eigenlijk al klaar.

Maar kokosolie is bij kamertemperatuur vrij hard/gestold, dus voegde ik nog een eetlepel vitamine E olie( ook heel fijn bij huidproblemen) toe en wat bijenwaskorreltjes(daar word het zo mooi zalvig van, kwa structuur)

 En tot slot voor de geur ( het rook nogal"aards") wat sinaasappeloliedruppels.

Het uiteindelijke resultaat
Mijn mandje met rommel spullen om zelf zalfjes en bv lippenbalsem te maken.
Over twee weken zal ik een update van het resultaat op de probleem-zone op de rug van het pubermeisje geven.


Labels:

5 reacties:

Blogger Rian zei...

Ben benieuwd! 't ziet er wel veelbelovend uit.

30 april 2014 om 12:47  
Blogger Mrs. T. zei...

Ben ook benieuwd. Ik hoop dat het helpt.

30 april 2014 om 16:55  
Blogger Spaarmoeder! zei...

En brandnetelthee drinken.....zuivert het bloed.

30 april 2014 om 20:37  
Blogger merula zei...

jeetje ik ben ook benieuwd of het werkt mevrouw de heks ;)

30 april 2014 om 20:56  
Anonymous san zei...

Voor zoonlief hier werkt brandnetel thee drinken (beker per dag) erg goed en droge huid met koudgeperste kokosolie insmeren(let wel op dat je ongeraffineerde hebt die ook nog naar kokos ruikt)

1 mei 2014 om 10:35  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage