zondag 9 maart 2014

Tuindingetjes

 Oei, is er zomaar een week voorbijgevlogen, waarin ik geen tijd vond om een behoorlijk blogje te schrijven. Een week met werkelijk heerlijke zonnige dagen, waarin mijn lief schoonzusje op een prachtige zonnige middag haar moeder moest begraven, wat verdrietig was, maar tegelijkertijd ook wel heel mooi.
Dus dan is buiten zijn , en aanrommelen ook lekker, na de winter, het kan me niet snel genoeg echt warm en zonnig worden hoor. Maar we zaten niet stil en begonnen in kweekbakken  vast wat voor de zaaien, de kleintjes en ehm  zij zaaien met gulle hand en stoorden zich niet aan regels of rechte lijnen en weet ik zo ongeveer wat er per bak in zit, bieslook, bosui, afrikaantjes, stambonen, en pompoen, en die zijn in principe wel vrij gemakkelijk te herkennen ook als ze nog maar klein zijn. Maar ik ben van plan dit jaar een beetje fanatieker de minimoestuin, ook wel de vierkante meter bakken te gebruiken en benutten.(oh en bij te houden enzo en de rucola die OVERAL groeit, bijna net zo erg als het zevenblad, beide zijn eetbaar en dus gaan we ze bestrijden door ze veel op te eten, maar werkelijk aan het einde van de zomer is er geen (vr)eten meer tegenaan. Maar dit jaar!......)
En na een weekje zon en veel licht begint het een en ander al te groeien, dat is wel het leukste, daarom zaaien we altijd wat snelle kiemers erbij.

3 opmerkingen:

  1. Gisteren aanschouwd.. de rucola groeit als kool.. wel klein allemaal JB

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk weer en zo leuk om dan lekker in de grond te wroeten... en als de kleintjes genieten dan mama mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ooooh jaaa! gaan wij woensdag ook aan beginnen :)

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...