dinsdag 11 maart 2014

Druk baasje

Hij is al sinds vrijdag niet zo lekker in zn buik.....wat eigenlijk inhoud dat hij overdag wel redelijk ris en fruitig is, maar in de namiddag begint het, dan voelt hij zich naar in zn buik, pijnlijk is het niet echt, gewoon vervelend. En dan eet hij niks, wat hij voelt zich misselijk, vroeg naar bed, valt hij dan heel snel in slaap en iedere avond en nacht spuugt hij dan een keer of wat zijn hele bed onder ( en zichzelf, draait zich gewoon om in de vieze derrie en slaapt door, tot een van ons hem controleert en  een enorme zure braaklucht al verraad dat het weer zover was. Dan zijn we  net een team, de een doet het (overigens zeer vrolijke) kind onder de douche zetten en de ander het bed verschonen) 
En dus gaat hij niet naar school, omdat hij niet echt lekker is en ook wel vermoeid van de gebroken nachten (net als wij ;-) ). Maar ja wat moet je dan he, thuis zo in je eentje is het onwennig ( altijd was de jongste zus tot nu toe thuis) en doet hij allerlei dingen wat je lekker en het liefst in je eentje doet. Eerst een tijdje (het liefst gekke en ondeugende) woorden maken. En sinds kort is hij gefascineerd door een fire steel. ( een gewone goedkopie van de action heeft hij hier, echt een prima dingetje hoor) En daar waar het pubermeisje het niet echt goed voor elkaar krijgt er een echt vuur van te maken.....KLIK siste onze jongste zoon verbeten, ik ga net zo lang door tot ik VUURRRRRR heb, en warempel, hij heeft het in deze 3-4 dagen werkelijk goed onder de knie gekregen. En maakt hij meerdere keren per dag een klein vuurtje in een oud bloempotje in de zon in de tuin.
Nu is de duurdere versie van de firesteel die mijn oudste dochter heeft van betere kwaliteit en stond daarbij in de beschrijving: gaat +/_ 12000x mee, waarmee ze denk ik bedoelen dat daarna het magnesium op/weggeschraapt is en hij dus niet meer zo fijn vonkt.
Bij het action modelletje staat: dat gaat 300 x mee....nu moet ik zeggen dat jongste zoon zeer fanatiek vonken maakt en vast de 300 x wel overschreden heeft en er nu echt goede lekkere dikke vonken vanaf schieten. Maar goed natuurlijk is de prijs daar ook naar, die betere zijn ongeveer ook 10 x zo duur. Dus persoonlijk vind ik die goedkopere best een redelijk goed alternatief, want (op deze leeftijd en iets ouder ook hoor) zijn ze niet altijd super zuinig en opbergzaam met hun kleine rommeltjes spullen.

5 opmerkingen:

 1. ja dat heeft mijn dochter pas ook gehad,overdag ging het goed en in de loop van de middag kreeg ze buikpijn en koorst en lag ze te slapen op de bank en zo ging het wel een week door echt vervelend.

  beterschap met je mannetje
  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. knap hoor, dat vuur (jUUL)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een vrolijk bezig ziekerdje! Beterschap, toch gewenst. Zo'n braakbed verschonen is ook niet alles :-)

  Onze ziekerd ligt al twee dagen met koorts stil op de bank...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach koorts is ook altijd zo naar he? Jij ook beterschap!

   Verwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...