woensdag 12 februari 2014

Stom zeg

Regelmatig komt er uit school een vriendje of vriendinnetje mee naar huis om hier te spelen. En als moeder kijk ik in ieder geval een beetje op afstand toe, ik laat ze lekker hun gang gaan, gezellig spelen en grijp alleen daar in waar het moet.En mijn 2 jongsten 4 en 6 jaar spelen samen nog gewoon erg graag met duplo, iedere dag word vaak voor schoolgang de duplo reeds tevoorschijn getoverd en kunnen ze bijna niet stoppen om naar school te gaan en moet ik beloven het prachtige gebouw te laten staan tot na schooltijd. Wat ik natuurlijk graag doe wat ik haat opruimen. Ook al hebben ze ook al een grote lego doos staan waar ze ook al graag mee spelen, duplo gaat sneller, want grotere blokken en toch ook wel makkelijker daardoor, in ieder geval ze zijn er dol op.....op eigenlijk moet ik zeggen waren. Want een der schoolvriendjes die hier gezellig kwam spelen, wilde perse niet met de duplo spelen, want dat was voor baby's.....en nu willen mijn kinderen er dus ook niet mee spelen en zeggen ze het is voor baby's.
En ik vind dat echt jammer en toch zooooo stom. Ze speelden er zo leuk mee en ze hebben er zo lekker veel van.
Ik denk dat ik het maar opruim. Ook lekker. STOM.

17 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat ze er nu niet meer mee willen spelen. Ik heb de duplo op zolder gezet, want lego is nu meer favoriet. Maar soms haal ik het weer naar beneden, en dan wordt er weer driftig mee gespeeld. Zelfs door "grotee jongens van 5 ".

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier staat de duplo ook al eventjes op zolder... ze speelden er niet meer mee, en het lag alleen maar in hun weg, en de onze dan ook, want die ligt overal waar hij niet hoorde te liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tja.. zo gaat het in het leven...
  Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier is dat ook favoriet speelgoed :) en wat stom om zoiets te zeggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is jammer dat kinderen door de mening van andere kinderen ineens iets niet meer cool of niet meer leuk vinden. Aan de andere kant hoort het er ook wel bij denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor de mening van andere kinderen zijn ze vaak zo gevoelig. Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Irritant he, dat soort kinderen. En vooral dat die van jou daar dan ook naar lusiteren! Hier was het probleem met muziek: K3 etc kon echt niet meer tewrijl dochter het wel leuk vond nog...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sja... dat merk ik ook, die druk van anderen. Hier mag het alleen nog maar een rok of jurk zijn naar school, anders vinden ze haar niet meer leuk zegt ze. Vooralsnog geen playdates gehad, we zitten niet goed in dat circuit ofzo. Van twee die ik heb gevraagd nooit meer wat gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Niet leuk! Bouw zelf iets heel moois. Misschien zijn ze er gevoelig voor. Met kerstlichtjes erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Junior heeft heel lang met de duplo gespeeld. Met lego is ie niet zo handig. Heb nooit gehoord dat het stom zou zijn! Tsss...
  In andere dingen merk ik die druk soms wel eens. Maar ik probeer er altijd met hem over te praten (niet dat het altijd helpt...). We zeggen dan: als pietje in de maas springt, spring je er toch ook niet achteraan.... Dan zegt ie meestal: jawel... Hahaha... Ach we hebben er allemaal wel last van in meer of mindere mate, natuurlijk als we eerlijk zijn :) Alleen de trends gaan zo snel, dat ik het meestal al bij voorbaat laat zitten, met het idee: ja doeiiii, kan ik over een half jaar weer het volgende kopen zeker!!

  Ik zou het er wel over hebben iig, over anderen na-apen.... Niet geschoten, altijd mis!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ruim het nog maar niet helemaal op.
  Een aantal jaar geleden hoorde ik een hoop herrie van boven komen,
  hadden de jongens de duplo weer herontdekt (toen 10 en 12 jaar)
  Weken lang waren ze er zoet mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zonde.... wie weet komt de interessena een tijdje terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. aahh wat zonde en jammer zeg,wat kunnen andere kinderen in wat ze zeggen dan veel invloed hebben he.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tegen mijn (toen) 5 jarige dochter die later plietsiemevrouw wilde worden zei buurjongen van 5 : doven kunnen nooit plietsie worden ( ze was /is slechthorend)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat balen zeg!!!! Hopelijk ebt het weer weg, en gaan ze er toch weer mee spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Moet meteen denken aan vroeger toen mijn zus en ik gek waren van Lego en ook rond die leeftijd. Ik 4 en zuslief 6 jaar. Wel zonde dat andere kindjes het weer moeten verpesten :'( Snap dat je goed baalt!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...