dinsdag 25 februari 2014

Bananana

 Het is vakantie en onze jongsten waren uit logeren en bij terugkomst lag er een heerlijke tros zwarte bananen in de fruitschaal op ze te wachten. Iets wat eigenlijk hier nooit voorkomt want ze zijn nogal dol op bananen, allemaal ... Ik had mijzelf namelijk een klein tijdje geleden het heerlijke jaar-recepten-boek van Jamie cadeau gedaan, omdat het al enige tijd naar mij lag te lonken en het nu voor slechts 5 euro (4,95) bij bruna lag. Toen kon ik het niet langer negeren en nam het mee. De ondertitel een jaar lang fantastisch koken voor al je vrienden en familie. 365+ recepten. Wie wil dat nou niet?
En nu dus een bananenchocolade-brood, alhoewel ik het meer een cake zou willen noemen gezien de heerlijk kleffe, zoetige en wat korrelige structuur die het had. 
Nu houden wij slechts zelden bananen lang genoeg over dat ze zwart liggen te worden want iedereen is nogal dol op bananen.
Heerlijk als wilde prakten de jongsten de bananen tot puree en wogen we alles af tot ikzelf ook niet meer wist hoeveel van wat ik nu al had, maar ze roerden alles wild woest door elkaar en het resultaat was verrukkeluk! Met pure chocolade brokjes en kaneel en nootmuskaat,zo heerlijk geurig!
De tweede dag zelfs nog lekkerder, tenminste als je zo slim bent na de eerste ronde de overgebleven rest te verstoppen :-)

8 opmerkingen:

 1. Bananenbrood lijkt mij zooo lekker. En Jamie, tja... Zucht... Alles wat hij maakt is superlekker en ziet er heerlijk uit. Ik ben jaloers op je vijf euro aankoop! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er weer lekker uit JB

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom momenteel echt overal bananenbroden tegen. Alleen nog niet in dit huis. Da's dan weer jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeioei... dat klinkt goed zeg! Heerlijk. Vandaag simpele zandkoekjes gebakken... Ruikt ook zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij ziet er lekker uit. Ik lust wel bananenijs maar van banaan zelf ga ik letterlijk over mijn nek! Heel raar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmmm eens kijken of ik dit recept online kan vinden.. *kwijl*

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb dat dus nog nooit gemaakt... Hmmm... toch maar eens gaan proberen misschien!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...