maandag 6 januari 2014

Piekermodus

Het is niet dat ik die piekermodus nu makkelijk zelf aan of uit kan zetten. Het is meer dat het mij grijpt en ik er gewoon opeens midden in zit en het mij vasthoud, op slinkse wijze dan eens linksom dan eens rechtsom weer in mijn gedachten opplopt zeg maar. En ik kan eerlijk zeggen, ik kan het echt vreselijk goed piekeren! Echt waar i am the master, soms denk ik wel eens wellicht hou ik gewoon van piekeren? Ik bedoel als hobby ofzo? Sommige mensen mediteren, ik ook, maar ik ehm noem  het piekeren? zoiets...naa kweettutook niet hoor.
Nouja ik was vanmiddag even de hort op en oudste zoon paste even op zn kleinste broertje en zusje en had toen ik thuis kwam, zo lief  en verstandig een moeder gelijk appeltjes en mandarijntjes voor ze geschild, dan ik er spontaan even een warm gevoel van kreeg-----hij kan het----ik bedoel hij had ook makkelijk(er) in de snoepjespot kunnen duiken en snel wat snoepjes uit kunnen delen. Maar blijkbaar zit er ergens diep diep verscholen (hihi sorry) toch een echt groot en bijna verstandig mensch .
Ik bedoel hij ging vorig jaar helemaal zelf geregeld en helemaal alleen naar Canada, kocht zaterdag een andere brommer, een schakelbrommer, omdat heel verstandig een autootje voorlopig toch wat te duur lijkt. Regelde meteen een verzekering. Poe....
 
Ik neem me voor tijdens mijn piekermomenten dit soort gedachtes en gevoelens eens te bedenken, wellicht helpt me dat.

4 opmerkingen:

 1. Mooi hoe ze je kunnen verrassen dan he. Het is ene held, die oudste zoon van je. En de rest ook. En als jij weet hoe je het piekeren kunt stoppen, laat het me weten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Houdt dat eigenlijk ook op... ik vrees ervoor eigenlijk, maar inderdaad, als je dan zoeen mooie momenten kan bedenken loopt het misschien wel helemaal los en kan je je piekeren wat verminderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar! Piekeren is stomvervelend, maar lastig om te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed voornemen. En ik herken het, het piekeren. :-(

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

bullet journal, wat en waarom en hoe ik het doe

Al vele jaren werk ik/wij met een weekmenu, gewoon omdat dat in ons geval nu eenmaal handiger was/is. Zelf werk in onregelmatige diensten e...