zondag 19 januari 2014

Mag dat zomaar?

Enkele weken geleden ging mijn oudste bakvisdochter samen met haar vriendinnen "de stad in" om eens lekker (aldanniet in de uitverkoop) wat leuke kleding te scoren. Ze deed dat met haar eigen verdiende geld. En kocht wat shirtjes, sweaters, hemdjes en ook deze stelten van laarzen. Waardoor haar toch al lange slanke gestalte nog langer en slanker lijkt.( mooi wel hoor) . Maar bij het kopen fluisterden de vriendinnen opgewonden, mag je die wel van je moeder? Zulke hoge hakken? En snode plannen werden besproken, verstop ze gewoon eerst 3 weken, dan moet je ze wel houden want dat is de terugbrengtermijn verlopen.
Zoals de gewoonte is kwam ze thuis en showde al haar nieuw gekochte schatten en (gelukkig) natuurlijk ook gewoon deze stelten laarzen. En zeg nu zelf staan ze niet geweldig?
The black bitch :-)

En jah ze mag ze van mij houden, zeker als ze gewoon en eerlijk het laat zien. Kwa ontwikkeling (even mijmeren hoor) was het vroeger zo dat in haar aller vroegste levensjaren ik gewoon alles voor haar kocht, daarna kochten we veel samen e dan nu koopt ze het voornamelijk zelf, met vriendinnen en soms ook nog wel samen met mij ( gelukkig van ik vind dat reuze gezellig vaak)  en zoekt ze naderhand terwijl ze alles laat zien naar mijn goedkeuring en bevestiging dat ze echt leuke dingen heeft gekocht. En gelukkig koopt ze vaak leuke dingen. En deze laarzen waren wel echt hooggehakt, maar ach het had erger kunnen wezen toch? Daarbij denk ik ook nog zoiets als, ieder vrouw(tje) heeft ook recht op een miskoop, zoals bv TE hoog gehakte laarzen waar je halverwege een lange dag erachter komt dat je gewoon niet meer kunt lopen en alleen nog strompelen kunt. Thuis meteen op de bank ploffen en OHW AHW die snert laarzen uit en met dr gebroken aanvoelende pijnlijke voetjes de lucht in liggend op de bank ligt te kreunen.
Maar ehm t staat wel heel leuk he?
Enne oefening baart kunst, meestal :-).

19 opmerkingen:

 1. Ik vind ze zuper en zou het alleen maar ontzettend leuk vinden als ik zo'n knappe dochter had met zo'n goede smaak! Idd: ik vind ze meevallen in hoogte en ze kan er maar beter op tijd achter zijn wat haar limiet is :)
  Ik mocht trouwens niet op blokhakken naar school op 18e, dus deed ik ze stiekem in mijn tas en wisselde op school, ook de spijkerbroek met hotpants eronder ging uit :) Hahahaha. Ook ik kocht vanaf mijn 14e mijn eigen kleren van zelfverdiend geld en vond dat ik dan ook zelf mocht bepalen wat dat dan was.
  Je bent een toffe moeder, misschien komt dat omdat je nog relatief jong bent (tenminste als ik naar je foto's kijk :) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze staan haar super!!!! Enne misschien mag je ze een keer van haar lenen! 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het heel lang gedaan, samen met mijn moeder kleding kopen. Ben benieuwd hoe mijn dochter dat vindt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lief van je ;-)
  Da's nou goeie opvoeding!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk staan ze in ieder geval! En ja...of ze ook "leuk" lopen zal ze zelf ondervinden....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha tja het zijn wel enorme laarzen. Leuk toch, moet kunnen! En dat dr vriendinnen dan ook vragen of dat wel van jou zou mogen (dat zet je dan toch ook wel even aan het denken of niet ;)
  Succes met puber dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk hoor! Ja ze worden snel groot die kinders!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig!! Volgens mij en zeker volgens jou ;-) heb jij een heerlijke dochter!
  Het staat haar super!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind ze mooi en ja en je dochter ook. Er komt gewoon een tijd, dat meiden uitmaken wat ze dragen en dat is hun smaak. Geweldig dat ze deze ontwikkeling doormaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ze ziet er heel knap uit en inderdaad nog langer dan ze al is :-) Mooi van je, zal wel niet makkelijk om meteen een andere reactie te geven als ze die stelten laat zien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. zulke laarzen zijn toch ook het mooist als je zo jong en slank bent (en nog niet maalt om zere voeten en rug). Ze is prachtig, wat zullen jullie trots zijn.
  Natasja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor dat mag!
   Lekker zelf uit zoeken wat je mooi en leuk vind.
   Soms zelfs jaren ( in geval van mijn dochter) op hoge hakken naar school. Zelfs mee doen aan een hoge hakken race! Het inzicht kwam vanzelf, inmiddels draagt ze nog nauwelijks hoge hakken.
   Overigens: Prachtige dochter heb je! Om trots op te zijn ( maar dat hoef ik je vast niet te vertellen).
   groetjes, Franca.

   Verwijderen
 12. Ze staan haar prachtig! En fijn dat ze gewoon eerlijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. dat worden hele lange veters..
  JB

  BeantwoordenVerwijderen
 14. stoere hakken hoor! En waarom niet als de ergste groei eruit is? Leuk ook dat ze t gewoon laat zien! Als ze juist dingen verstoppen en pas weken later tonen is het niet oké. Mijn dochter is nu 11 maar ik mag nog mee hahaa. Wel kocht ze deze week make-upp van haar zakgeld -slik-.......... Effin haar geld en mag alleen privé op. Mijn moeder liet ons ook gewoon als clowns rond lopen me de erste experimenten daarin, zo gaat et met hakken ook, je moet toch ondervinden om te leren, en lekker genieten als da goed gaat
  gr pdepooh

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk en stoer gezicht! Mijn twee jongens hebben maar zeer beperkte interesse in 'mode'. een spijkerbroek en een shirt en 't is goed. Fijn dat ze niks verbergt. Da's altijd zo jammer. JBR

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie dochter op super laarzen!
  Mijn dochter is nog iets jonger maar ik kan me er alles bij voorstellen dat zij dit soort dingen ook gaat doen:)
  Ik kan me er nu al op verheugen;)
  Fijn weekend!
  Lineke

  Enne, leuk dat je op mijn blog langs kwam!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...