dinsdag 10 december 2013

Zalige sok

Er is in deze prachtige herfstige zon, zoals vandaag toch bijna niks lekkerders dan een flinke wandeling, al dan niet met hond, in de frisse lucht. En nu heb ik al heerlijke schoenen (MBT) ook kwa sokken ben ik erg verwend en eerlijk gezegd vind ik echte wandelsokken dan ook het lekkerste zitten en lopen. Het allerliefst loop ik natuurlijk op blote pote voeten, zomers, en zo lang mogelijk, maar op een gegeven moment zijn sokken toch wel behaaglijker. Vooral als je wat langer wandelt en het gras, wat nattig en koud is, dan vind ik een paar lekkere sokken fijner. Ik heb reeds diverse soorten, maar de wandelsokken van de ANWB vind ik persoonlijk en lekker zitten en een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. Wat doen wandelsokken wat gewone sokken niet doen? Op de site zeggen ze oa het volgende:
Deze wandelsokken zijn speciaal gemaakt om uw voeten te beschermen tegen blaren. Gebruik deze sokken voor stadswandelingen en wandelingen op heuvelachtig terrein.
Naadloos -> dat vind ik lekker want geen rare kreukels of opgepropte knobbels sok in mn schoen.
Hoog ademend vermogen-> kort gezegd, mocht je zweterige voeten hebben dan word het beter afgevoerd, en een droge voet geeft minder blaarvorming etc etc en gaat ook minder snel zweterig ruiken.
Trekking Class A/B: voor stadswandelingen & wandelingen op heuvelachtig terrein -> precies waar ik loop, strand-duin-heuvelachtig.
Links-rechts indicatie-> vind ik net zo handig want ook mijn voeten en mijn schoenen hebben links en rechts, en bij sommige sokken krijg je toch een soort van propje sok bij je kleine teentjes daar word de sok namelijk niet geheel opgevuld door teen. En dan krijg ik soms een pijnlijke plek daarvan.
daarbij geeft de extra elastische zones een prettig en stevig gevoel. Mijn collegaatjes op de zaak vonden de kleur niet ehm zo mooi, persoonlijk
Ook mijn oudste 2 kinderen zijn erg gek op deze sokken, dragen ze graag, vinden ook dat ze zo lekker zitten en ervaren ze als warmer. Dat laatste lijkt mij mogelijk het effect van dat ademenddrooghoudgebeuren. Maar goed een topper dus en een echte aanrader, voor als je ook graag wandelt. (Of zweterige puber voeten hebt) 
UPDATE: neen dit is geen gesponsorde blogpost,noch heb ik aandelen van de ANWB , slechts een gewoon jarenlang trouw lid van de wegenwacht,voorjeweetmaarnooit, hetzaljeonderwegtochgebeuren...pech

6 opmerkingen:

 1. Haha, die moet ik onthouden voor zoonlief, die is nu twaalf....
  Maar voor mezelf als wandelsokken lijkt me ook niet gek; wie weet ga ik er dan wel vaker op uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal mee eens! Ik heb namelijk dezelfde in donkerblauw. Maar onze kids trekken allemaal wandelsokken aan het hele jaar door (als ze niet in de was zitten!). Veel fijner dan gewone...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lief van sinterklaas om je deze sokken te geven

  JB

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Nee hoor ik deel dus mijn eerlijke mening gewoon even omdat ik ze werkelijk er fijn vind.

   Verwijderen
  2. Dat begreep ik wel, ik bedoelde het ook als grapje.

   Verwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...