zaterdag 21 december 2013

Verwarmend

In deze zo koude, vaak regenachtige maanden, voel ik de behoefte aan verwarmende dranken en geuren. De dagen zijn zo kort en donker. Dan rolt er weer een  verkleumde puberzoon of bakvisdochter, met nu al weer wintertenen ( iemand tips? ) het huis binnen, de twee jongsten spelen evengoed graag buiten, en dat stimuleer ik ook wel eerlijk gezegd, want ik denk dat dat gewoon goed  voor ze is. Maar goed verkleumd en koud geworden zijn we dan toch.
En dan is er dat moment dat je je handen om een warm glas vouwt en slurpend de hete drank naar binnen giet.
Natuurlijk drinken ze graag chocomelk en anijsmelk (pas nog de laatste voorraad anijsblokjes van de hele supermarkt ergens uit den lande opgekocht, aangezien mijn kinderen van oordeel zijn dat die zakjes anijsdrank van de ruiter toch net anders smaken....minder lekker inderdaad ). Maar lekker vind ik ook om te maken warme kruidige en zoete appelsap.
Het liefst maak ik de sap zelf in de sapcentrifuge, wel wat duurder (ok√©  dan een gekocht pak appelsap, maar ook vele malen lekkerder en naar ik me verbeeld ook gezonder.
Mochten er nog vergeten citrusvruchten in de schaal liggen, dan pers ik die gewoon mee, limoentjes (zoooo lekker limoentjes) citroentjes en ook mandarijntjes.
Zorg dat je een behoorlijke hoeveelheid hebt. Verwarm het op een zacht vuur met een stokje kaneel, wat kruidnageltjes, maar weinig hoor het overheerst snel alhoewel het heerlijk ruikt (in een theeei erbij, of je vis die er later weer uit) en een stukje verse gember. Laat het een uurtje trekken ( vuur mag uit hoor nadat het aan de kook geweest is) dan naar smaak eventueel nog wat honing erin. YUMMIE , als je nu niet warm word.....
Voor notoire theedrinkers, zoals ikzelf bijvoorbeeld, kun je dit ook serveren met bv een portje ernaast ipv irisch cofee na een luxe diner .
Wel ehm jammer voor mij dat iedereen het wel wilde proeven, want het rook zo lekker, maar slechts de twee reuzekinders het echt lekker/wel te drinken vonden vonden, en de twee jongsten het rillend over hun hele lijfjes, van zurigheid? zo noemden zijzelf het, maar ik denk te gekruid, het naar binnen goten.
Pffff manlief heeft er alleen maar aan geroken en piepte toen al, dit is mijn smaak niet hoor. 

Labels:

5 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Smile! Niet iedereen vind onze warme dranken lekker maar we gaan gewoon door toch! Nieuwe varianten proberen. Ik ga er volgende week nog eentje op mijn blog zetten. Prachtige foto, dat gezichtje boven het glas. Het lijkt me heel lekker hoor, jouw drankje. Tip voor wintertenen heb ik niet: alleen Cardiflor.

21 december 2013 om 14:01  
Anonymous Anoniem zei...

Ook ik heb vaak last gehad van wintertenen.
Wat mij erg goed helpt is Ginkel's Kamfer creme.
Het ruikt niet zo lekker, maar het helpt heel erg goed.
Je kan het via internet bestellen (even googlen).
Ik hoop dat het helpt.

22 december 2013 om 10:59  
Anonymous Anoniem zei...

wat een kop trekt ie erbij

Juul

22 december 2013 om 14:04  
Blogger huis tjokvol zei...

hihi leuke foto,nee ik denk dat ik het ook niet lekker vind,maar dat zeg ik dus al voordat ik het geproefd heb en dat is fout,eerst proeven en dan oordelen.

liefs yvonne

23 december 2013 om 08:51  
Anonymous Anoniem zei...

PRACHTIGE FOTO!
ZEGT MEER DAN 1000 WOORDEN :}

25 december 2013 om 22:50  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage