woensdag 6 november 2013

Soort van review?

The Croods, een geweldige leuke film die ondanks het zich in de prehistorie afspeelt herkenbaar leuk is. Bekijk vooral de  trailer eens, de hele film is NOG leuker.
De geniaalste zin van de film vind ik wel van de vader, die steeds zijn motto roept: WEES NOOIT NIET BANG! want bang zijn houd je blijkbaar in leven (in die tijd) en vervolgens zelf de meest domme en gevaarlijke capriolen uithaalt. Hij is zo leuk herkenbaar, het is net ik,  de enorme zorg om zijn gezin, altijd maar sterk en verstandig willen zijn, het juiste doen, de angsten dat er wat met ze gebeurt ( van een griepje ging je toentertijd al dood), maar tegelijkertijd ook wel een beetje dom, want Nieuw, daar is hij natuurlijk ook tegen, nieuw is niet goed, nieuw kan je dood van gaan, dus alles wat nieuw is ontwijken...terwijl het zo overduidelijk is dat hij a. de kinderen best wat los kan laten en b. dat nieuw vaak wel eng, maar ook spannend leuk en verbeterend kan zijn . Ja in de film zie ik dat ook duidelijk.

8 opmerkingen:

 1. Hier ook de favoriete film van ons manneke. Vooral het "ta-ta-taaaa" van het aapje wordt regelmatig nagedaan. Ik heb zoals jij het schrijft de film nog niet bekeken. Maar aangezien het niet de eerste en laatste keer is dat we de Croods bekijken, ga ik er ook eens met andere ogen naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh heerlijk, die doorhalingen van je :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier hebben ze de film allemaal gezien, alleen ik nog niet. Maar zal ook nog wel eens komen. De "slaapstapel" hebben ze goed onthouden en doen ze regelmatig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kinderen zijn je grootste bezit. Ik moet erkennen dat ik ook wel angsten had. Hoeveel je voorelkaar betekent, besef je soms niet. Bij mij kwam dat boven toen mijn jongste een ernstig (gevaarlijk) ongeluk had gehad. Dan besef je wat je zou kunnen missen. Ik ben blij dat ik dat moment meemaakte. Maar ook blij dat de kinderen gezond zijn opgegroeid.

  Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hij is geweldig!
  Wij hebben hem in de bioscoop gezien,
  en hij is leuk voor alle leeftijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt leuk zeg. Die vader heeft mijn sympathie in ieder geval al. Ik maak me ook altijd overal zorgen over.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die hebben wij,
  groot succes in huize Bibje ;)

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...