donderdag 14 november 2013

Geen keuze

Mijn enige grote wokachtige-hapjespanachtige met zo'n keramische binnenzijde, want tefal-achtige laagjes in de panen zijn uit-giftig en-weetikwatnogmeer-datmoet je niet willen toch? dus, die ene die ik nog had (al de anderen had ik vorig jaar bij het inrichten van onze toen nieuwe keuken na zorgvuldige inspectie weggedaan) werd langzaam doch gestaag steeds bruiniger van binnen en ook bleven de te bakken voedingsmiddelen ...kleven...aan de bodem grrrr
Dus het werd tijd voor een nieuwe, vooral omdat manlief de oude pan na een tussendebedrijvendoor gemaakte opmerking van mij ( ik geef toe) : die pan kan denk ik wel weg. Meteen die pan dus blijkbaar weggesmeten had. (Anders is hij meest niet zo snel ;-) ) Dus toen ik gisteren spaghettisaus wilde maken voor het avondeten had ik een probleem, of nu in ieder geval geen lekkere grote pan...om dat in te maken. Nu had ik mij reeds georiënteerd en wilde ik het liefst een RVS (hapjesachtige)pan of desnoods een van gietijzer.
Vanmorgen met jongste dochter, die fijn een dagje thuis is, dwars door de gietende regen, naar de plaatselijke blokker, en zjucht, daar had ik geen keus, t is al keramische coating, wat de klok slaat (nouja en tefal).
valt er al wat te stelen?
 
Mooi en groot issie wel .
ben benieuwd of ik er nu langer dan een jaar mee doe.
Ondertussen weet ik waar ik naar uitkijk. De ideale pan, heeft iemand er een?

12 opmerkingen:

 1. Goh... wij hebben een gasvuur, en langs binnen blijven mijn potten en pannen wel goed, maar langs buiten zien die er niet uit... ik zou ook wel eens een nieuwe moeten kopen maar dat komt er nog niet van, maar hij is nog wel goed hoor, maar heb er geen deksel meer van, gebruik dat van een andere pot dan, maar dat past niet geweldig goed :-) Maar ach... ik blijf er gewoon mee verder doen, als mijn man het weer eens opvalt zegt hij weer eens dat ik een andere moet kopen, maar wanneer... dat weet ik nog niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even flink sparen, maar dan heb je ook wat: een RVS pan van Boretti. Loodzwaar, eerst goed heet laten worden, en dan bakt ie als een zonnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey

  Ik zit steeds naar dat soort pannen te kijken, maar ik vertrouw het niet echt. Ha.. en nu kun jij het uitproberen of ze werkelijk niet aanbakken en/of lang meegaan.

  Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een rvs hapjespan van de Lidl. Enorm geval (te groot nu er zo weinig dochters thuis zijn), maar doet het geweldig. Helaas hoorde het ding bij de wisselende collectie dus hij zal er nu niet meer liggen. Ik ben wel benieuwd naar die keramische coating, want ik moet nog een nieuwe koekenpan en je kunt inderdaad lastig iets anders krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij de Ikea hebben ze tegenwoordig een rvs hapjespan, 39,95, staat op mijn verlanglijst, ik word gek van al die teflonzwartegiftigeantiaanbaklagen en die witte pannen vertrouw ik ook hiet allemaal, daar zullen ook jongens tussen zitten die niet zuiver zijn. Kortom, hup hup naar de Ikea bij je in buurt morgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik geef je een linkje over de ideale pan..

  http://www.duurzaamthuis.nl/een-pan-voor-het-leven

  Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook op zoek naar een nieuwe pan. En inderdaad, ook met een andere binnenkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een post naar mijn hart. Ik moet ook echt nog weer een andere pan. Heb nu ook een van tefal. Niet beschadigd trouwens. Ik ga maar een van de i.kea kopen zoals de mevrouw hierboven schreef.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sjonge, heb ik net een koekenpan met volgens mij een keramische laag d'rin gekregen. Grijs, kan dat ook? Daar wás ik errug blij mee, tot ik jouw berichtje las. Nou ja. Ik doe er voorzichtig mee. Ik heb ook een gietijzeren, heerlijk voor knapperige pannenkoekrandjes enzo, maar door z'n gewicht niet zo heel handig. Ik ga gauw naar dat linkje hierboven!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wist niet dat die bodems giftig waren! Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja! Ik! Wij hebben zo'n grote, gietijzeren wok. Ideaaaaal!! En ik ben aan het sparen voor zo'n La Creuse pan... *zucht*

  BeantwoordenVerwijderen
 12. heb een grote gietijzeren wok. die is geweldig als we allemaal thuis zijn.
  nu de helft van de familie uithuizig is geworden had ik een kleinere pan gekocht met keramische coating.
  na 1x heb ik hem weggegeven want hij paste niet op het fornuis en gleed steeds weg.
  ik heb ontzettend mij vingers verbrand aan het handvat....
  ben dus ook nog steeds op zoek naar een kleinere gietijzeren wok....

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...