dinsdag 19 november 2013

10 minuten

Onze 2 jongste zitten bij elkaar in de combiklas/groep 1+2. Vanmiddag had ik dus een dubbele 10-min gesprek-afspraak bij de Juf. En soms hoor je daar dan wel opmerkelijke dingen, ik weet dat nog goed van vroeger, toen mijn oudste zo klein was. En veel van wat ik hoorde was absoluut erg herkenbaar over beide kuikens, maar dat jongste dochter buiten erg lief en bijdehand , een rustig en een stil meisje is...hmm dat zal de  nieuwigheid dan nog wel zijn, want thuis staat dat kwekkie nooit een seconde stil.
Werkelijk niet, afgelopen nachten werd ze 's nachts wakker van nare droom, namelijk dat er naaktslakken rondkropen met gemene tanden. En terwijl ze in ons bed tussenonsin mocht liggen zat ze nog te discussiëren met manlief dat ze zag dat de naaktslakken ook over zijn tshirtje liepen. En de volgende morgen, terwijl wij met wallen als vuilniszakken zo groot grijs en grauw rondlopen, klept zij nogal opgewekt, door waar ze gebleven is en vind het dan verrassend dat  pappie dezelfde droom had, want ze zag ze toch bij hem ook lopen?
En. Krijg. Dat. Er dan maar eens dr hoofd gepraat, ze is namelijk ook nogal zeer vasthoudend.

8 opmerkingen:

 1. Haha, geweldig! En wel herkenbaar trouwens, thuis een spraakwaterval en op school heel bedeesd :-) volgende week hebben wij een eerste gesprekje ik ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé, ik logde vandaag over hetzelfde onderwerp. Althans, over 10 minuten en niet over naaktslakken met gemene tanden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In de eerste jaren hoorde ik ook nog wel eens iets in de trand van '(te) rustig en lief' , maar met het voortschrijden van de jaren is dat (gelukkig) veranderd! Hij is een stuk assertiever geworden. Heb je tegenwoordig wel nodig. Ik herken alles wat de leraar onlangs oplepelde over Junior in een gesprek! Vond het wel geruststellend, eigenlijk :)

  Maar die arme papa van jullie: wat een nacht met zulke enge beesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha geweldig,maar gaat dat goed joh dat ze bij elkaar in de klas zitten??

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ze waren bij de afbraak van de trampoline ernstig bezig met naaktslakken..
  JB

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo grappig, het zijn soms hele andere kinderen op school.... Maar hier bij ons op school wel streng beleid: als het éven kan brusjes NIET in dezelfde klas! Heowel dat best gezellig kan denk ik ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappig dat zij alweer helemaal fris en fruitig was!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...