donderdag 3 oktober 2013

Ordelijk

Sinds kort ben ik begonnen met het 's avonds klaar leggen der kleren voor de twee jongsten kinderen. En alhoewel ik al jaren hetzelfde goede advies maar dan voor het tas inpakken der reuzekinders gaf, want elke morgen in de vroegte huppelde en galloppeert er wel een het hele huis door trap op trap af op zoek naar dat ene onmisbare boek/verslag/gymbroekje/you-name-it. Deed ik daar zelf niet aan mee, ik rekende me rijk, in tijd, meestal dan toch en dus moesten of de manlief of ik regelmatig op sokkenjacht, want een gelijkgestemdgekleurd stel was niet te vinden in de sokkenmandjes.
Stressy dus.....een beetje wel.
Daarbij kleed manlief de jongsten vaak aan, dan mag ik nog een half uurtje verder slapen, wat ik erg lekker vind na mijn late diensten bv. En manlief is wel lief, echt ... maar wat zal ik zeggen, hij komt uit een jongetjes gezin, en heeft onze dochter al een keer met een jongenskoppie geknipt thuisgebracht , moest ik echt ff slikken hoor..... en met de kleren is het vaak zo, dat wat vooraan in de kast ligt, dat word gepakt en gedragen. Op zich wel leuk, fris enzo, maar er ligt echt veul meer in die kast. Dus maak ik tegenwoordig setjes, jurkje, maillotje, eventueel longsleeve voor eronder. In. passende. kleuren. En niet alleen vind ik het best geinig om te doen, al dan niet samen met jongste dochter, het is ook heel handig en scheelt gezoek en zo draagt ze ook alle kleren eens, en het staat leuker.
 
Hoe fleurig....

De setjes rol ik op en prop ik dan in de sokkenhangzak van de Ikea. (indien het kreukgevoelig spul is hang/leg ik het netter op natuurlijk, maar dat zijn er maar weinig ;-) ) Ik maak meteen voor 4 dagen klaar, dan kan er per dag ook gekozen worden, iets warmer, liefst roze of juist die paarse...
Voor jongste zoon is het wel veel makkelijker, broek, shirt en sokken, daar kan niet veel mee misgaan, ook kwa kleur niet, maar toch alles even netjes voor de grijp neerleggen scheelt echt tijd en wat ik belangrijker vind, het scheelt stress.

En ik zal zeggen , ik las het door de jaren heen heus al ergens, dat het zo handig was enzo. Maar dacht altijd dat ik dat niet nodig had, ik geloofde zelfs niet dat dat nu echt de moeite waard was, maar man, man, man, wat zat ik fout, echt het is ZOOOOooo handig. En scheelt zo veel stress.
Ik zou het echt iedereen aan willen raden, bij twijfel, probeer het eens een weekje.

 
Jah jah ik zie heus gerust nog verbeterpunten voor de toekomst, het oogt zo chaotisch maar dat is het niet, en daarbij slapen de jongsten op een kamer en delen ze een kleding kast, dus moet je soms een beetje worstelen met de ruimte die je hebt. 

16 opmerkingen:

 1. De meiden hier wisten al snel hoe en wat qua kleding maar mijn jongste , daar leggen we s avonds de kleding voor klaar. We kijken dan hoe de volgende dag eruit ziet en wat er nog meer moet. Ik doe dat ook bewust omdat de jongste nogal een dwarrelhoofd heeft en ik smorgens dan zoveel moest regelen met nog zo"n dwarrelhoofd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat setjes klaarleggen voor de hele week dat is een slimme zeg!! Alhoewel dat bij mij voor geen meter zou werken. Ik heb er een, ik heb daar al eens een blogje over geschreven, die de 's avonds klaargelegde kleding doodleuk 's morgens weer de kast in donderde om vervolgens héél moeilijk te doen over wat hij aan moest. :) Inmiddels gaat het beter, yeeeeeiii.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik leg s'avonds altijd alles klaar.
  Kleren, tas ingepakt, (behalve de boterham) eventueel skeelers of iets wat ze echt mee wil.
  Zo hoef ik s'ochtends niet te zoeken en kan ze zich zo aankleden.
  Het scheelt echt een hoop stress.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. o wauwie dat ziet er echt wel handig uit! Gelukkig heb ik geen "last" van majo's, jurkjes en rokjes enzo. Gewoon broek en shirtje (daar kan manlief niet zo heel veel aan verkeerd doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat herken ik mezelf hierin.. ik mag dan wel alles alleen doen 's morgens, en nu nog maar één kabouter die ik in de kleren moet helpen, maar ook ik reken me keer op keer heel erg rijk in tijd, en hij nog veel meer haha.
  Gisteravond dacht ik, ik naai die knoop er morgenochtend nog wel even aan..dom dom, dus weer stressvol ochtendritueel gehad. Echt ik ga mijn leven beteren. NU!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah, heerlijke vrolijke kleren. Misschien zou ik het ook eens voor een paar dagen op een rij moeten proberen .... Bij ons op de overloop hangen keukenkastjes waar de kleren voor de kinderen in leggen, daaronder staat een grote ladekast. Elke avond leg ik op die ladekast de kleren voor de kinderen klaar, uh bijna elke avond. Erg makkelijk ja, iedereen, inclusief man, weet wat er aan moet ;-) Die sokkenvakhangkasten ga ik onthouden, vind ik een gouden tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo heb ik onlangs ontdekt hoe handig het is om 's avonds de tafel te dekken voor het ontbijt 's morgens. 'k Vond dat altijd zooooooo burgerlijk... Tot ik ontdekte hoe heerlijk het is om langzaam wakker te worden aan de ontbijttafel.

  Groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow! Goed georganiseerd hoor..

  Ik heb het licht gezien met broodtrommels klaarmaken en brood (bevroren en al) smeren... de avond van te voren als ik alleen in de keuken ben gaat dat veeeeeel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind dit echt een super tip. Ook voor mijn oudste middelste chaoot eeehm meisje...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik leg nooit iets klaar. Dat is ook wel te zien aan de combinaties die jongste soms aantrekt. ;-)
  Dit is wel een handige tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. http://silliesullie.blogspot.be/2013/10/ordelijk.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het ziet er in ieder geval fleurig uit (Juul)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben helemaal niet ordelijk, maar dit doe ik inderdaad ook. 's Avonds voor het was/douche ritueel leggen we eerst de kleren voor de volgende dag klaar; scheelt gestress en gezeur.
  En het klopt dat mannen altijd het bovenste/voorste kledingstuk van de stapel pakken ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel herkenbaar, toen onze dochter nog baby was deed ik het ook zo, gewoon wat setjes op een knaapje en weghangen..... Je wilt ook niet als nieuw bakken mama dat je dochter een rood gestipt malliotje aan heeft met een paars broekje en gestreept bruin truitje........ Nu doet ze het zelf,(10 jr) en een dag van te voren als ze naar bed moet voor het lezen en slapen aan. Ik begin er niet meer aan want een eigen smaak heeft ze onderhand ook......
  Gr petradepooh

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hahahaha, ik herken het! Tot de grote ergernis van mijn lief gebruik ik de stoel naast mijn zijde van het bed als opslagplaats voor kleding. Makkelijke kleding voor 's avonds, nette kleding voor werk, oude kleding voor klusjes in huis. Je raadt het al.... chaos ten top! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...