zaterdag 12 oktober 2013

Oef

 
Koken doe ik graag en ik kan zelfs wel zeggen dat het een hobby van me is en ik word er happy van, van koken en heerlijke geuren. Daarnaast vind ik kookboeken en bladen ook altijd en immer mooi, leuk en inspirerend, al moet ik wel zeggen dat ook daarin mijn persoonlijke voorkeur steeds weer veranderd en mijn kookboekenverzameling meer wisselt dan groeit, want er gaat regelmatig wat weg/uit. Een enkele vaste favoriet uitgezonderd.  
Een heerlijke salade van gekookte bieten met quinoa en noten. De foto in de happi-food zag er zeer aantrekkelijk en herfstachtig uitnodigend uit. Daarbij met een vega -dochter en zelf ook de wens steeds meer en meer minder met vlees te koken en eten en daarbij toch ook weer eens iets verrassend nieuws te koken.( om diverse redenen ik ga er nu even niet over door). En ik had al een tijdje geleden bij de jumbo waar ik toevallig eens langs reed een zakje van die quinoa meegenomen, want een nieuwe hype in de kookwereld en ik had er nog steeds niks mee gedaan. Ik vind dat quinoa (KLIK) ook een beetje gek spul, eerst al hoe spreek je het uit? en het kom van origine blijkbaar van de Inca's en ook alweer een super-food, je struikelt er tegenwoordig haast over, al dat superfood ;-). Maar ja wat doe je ermee? Maar goed, NU had ik het dus mooi al. De lijst van de overige ingrediënten is behoorlijk hoor en ik moest zelf wel even 2 keer een rit naar de super maken en nog had ik niet alles ( geen verse dragon-blaadjes). Hieronder een foto van de salade zoals hij in mijn versie dan weer word, die gekke kruimeltjes is quinoa.
Maar echt, zo de moeite waard, en geloof me als ik zeg dat het bewerkelijk is, dan is het ook zo, want ik ben heus een leuke hobbykok, maar 3 sinaasappels en 2 grapefruits  schillen zodanig dat je alleen dat vruchtvlees hebt voor in de salade, onderwijl het sap opvangend. Ik vind het veel werk.
Maar dan heb je ook wat. YUM YUM YUM. Smaak explosies. En superfood. Gelukkig maakte ik een flinke hoeveelheid en lijkt het me zo'n salade die over een dag nog lekker(der) is.
Ik moest het zelf natuurlijk al even proeven. 

7 opmerkingen:

 1. Dat ziet er smakelijk uit!! Ik kook wel vaker met quinoa en gebruik het als vervanger van couscous (couscous in niet glutenvrij en quinao is dat dus wel)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt prima, maar mij iets teveel werk voor een doordeweekse dag ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het is altijd lekker bij jou.. ook met de sambal
  Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind koken ook heerlijk en ontspannend! Ik probeerde al een paar keer quinoa, maar tot dusver vond ik het niet zo erg lekker. En als ik in een recept sinaasappels ontvellen zie staan, dan ren ik gillend weg :D Maar toegegeven, het ziét er wel erg lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, toevallig net afgesproken dat mijn lief dit gaat koken uit de HappyFood en ik ga de spruitjes-clafoutis proberen van pagina 131!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er lekker uit...ware het niet dat ik quinoa gewoon vies vind...te waterig of zoiets....geef mij maar gierst. Daar zit een lekkere bite aan. :)

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...