dinsdag 1 oktober 2013

Een lege agenda

Al sinds ik een smartfoon heb, dat is nu dus al 3 of 4 jaar, neem ik me voor geen papieren agenda meer te nemen. Want op die ohzo slimme smartfoons zit een agenda en anders kun je diverse leuke en vooral handige agenda's wel downloaden, al dan niet betaald, dus heb je geen papieren nodig.
Zou je denken, en zo denk ik ook steeds, maar het is me slechts een jaar gelukt. Want of ik krijg hem bij de velletjes december zegeltjes ( vaak een heule leukert) of via de zaak van een congres, vertegenwoordiger, of soms zit hij zomaar in de zak van S***. Daarbij ben ik er gevoelig voor. Ik vind agenda's leuk. De leuke dan he.... en kan me sowieso elk jaar zowel bij de schoolagenda's als bij de grote mensenagenda's heerlijk snuffelend helemaal verliezen, de een vind ik nog leuker dan de ander. En dapper leg ik het weer terug, want, neen, dit jaar, zeker weten, ga ik papierloos agenderen.
En dan BAHM opeens krijg ik er dan een, en vind ik dat ook weer zonde om weg te smijten, en meestal wil niemand hem hebben want die hebben al een van die leuke(re) gekocht, dus neem ik hem in gebruik en vind ik dat eigenlijk toch ook wel handig en lekker, een stuk kalmerend papier, waarvan je nooit bang hoeft te zijn dan bv je jongste kinderen zomaar al je afspraken even snel wissen. Jah dat is het wellicht ook wel, het geeft een kalm en rustig gevoel. Dus nadat ik dit helemaal uitgevogeld had voor mezelf, heb ik nu meteen nu ik alle keus nog had, want alle soorten, merken en maten lagen er nog, heb ik de mooiste uitgezocht dit jaar. Met gouden bladrandjes...
En is er iets leukers, dan fijn en mooi en netjes, je nieuwe agenda voorzichtig invullen? Een beetje het nieuwe schrift gevoel van vroeger krijg ik daar altijd van. 
  

15 opmerkingen:

 1. Ik ben ook dol op agenda's! Heerlijk om in te kijken. Ook schoolagenda's ook al ga ik niet meer naar school.

  Deze is prachtig! Mooi met die bloemetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik had het precies zo kunnen schrijven ;) Ik ben ook dol op agenda's! Een online agenda doet het gewoon niet voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ook ik hou van agenda's vooral die van marjolein bastin mijn lievelings

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er ook elk jaar 1, kan niet zonder mijn papieren, ik gerbuik die op mijn gsm zelfs niet, maar mijn agenda blijft wel altijd thuis hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie agenda,veel makkelijker toch,vind ik wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan ook niet zonder de papieren agenda. Ik noteer wel mijn afspraken ook in mijn mail, en dan krijg ik ook een melding op mijn telefoon, maar er gaat niets boven zo'n papieren ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind ze ook prachtig, maar doe er niks mee. Ik heb een gratis kalender van een goed doel en die hangt in de gang. Daarop noteer ik alles. Werkt prima én al jaren zo. In mijn smartphone staat noppes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. .... ik vind agenda's ook nog heel mooi en fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben ook van de papieren agenda's, ik heb altijd Franciens kattenagenda.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lexe een lege agende.. kun je hele dagen gaan naalddingesen
  juul

  BeantwoordenVerwijderen
 11. agenda's invullen is idd een heerlijk klusje! Maar ik ben er toch ook een jaar of 2 geleden mee gestopt...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb nu én de agenda in mijn smartphone én twee gezinsplanners die ik invul met pen... Driedubbel werk...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier ook nog altijd een papieren agenda. Zo'n familie-plan-ding zelfs.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb elk jaar verschillende agenda's, die ik allemaal om de beurten vergeet verder in te vullen. Maar het uitkiezen is zo leuk, en inderdaad, zoals je zegt, dat nieuwe schriftengevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. yep hier ook papier, altijd een back-upp want een smartphone kun je kwijt raken of het apparaat is stuk of hij wordt gejat...... en dat heb je met het papier dan weer niet he?
  Je hebt me er aan herinnert dat ik ook weer eens op zoek moet........ er staan op de eerste weken van t nieuwe jaar in de oude al weer vele afspraken enzo voor t nieuwe jaar....Meestal wordt het hier Winnie de pooh? Hmmmm hoe zou dat komen?
  Gr Pdepooh

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...