Makkelijke pittige broodjes

Maak een simpel deegje naar wens, ik gebruikte hier de restjes maïsmeel en vulde het aan met bloem . En tevens was er een pak melk wat erg aan de datum was en echt op moest.
500 gr bloem ( meel naar wens/keuze)
lauwwarme melk en 1 groot ei, totaal vocht ongeveer 300ml.(ipv melk kun je ook rustig water nemen, maar melk maakt het brood lekker zacht en ook wat zoetiger van smaak, als tegenhanger van de pittigheid )
theelepeltje zout, theelepeltje gist, theelepeltje honing.
Lepel roomboter.
Laat eventueel je broodbakmachine het kneedwerk doen, dan na de eerste rijs maak je er een platte lap van, die je belegd met gesnipperde rode ui en een rode peper in flinterdunne reepjes gesneden, mag met de pitjes er nog in, naar smaak/wens wat geraspte kaas. Rol de lap op en snij het dan in plakken van ongeveer 2 cm. Leg ze plat op een ovenschaal of leuk in een taartblik, strooi er nog wat kaas over. Bak het af in de oven op 200 graden en na 15-20 min zijn ze goudbruin en HEET.
Lekker met dit warme weer vind ik dat, een pittig hapje, eventueel een plakje oude kaas en wat tomaat erop Yummie.

Reacties

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk