dinsdag 6 augustus 2013

Hond in de pot?

Onze hond is nu zo ongeveer 1 jaar, en heeft naast altijd een goed humeur, ook altijd honger.
Een goede eter dus, en ja wat je erin stopt gaat er ook weer een keertje uit en ook dat zat goed, of ehm lag goed, een drol leg je immers.
Maar ....iedere morgen lag en een wit tapijt op het parket in de huiskamer, en ook een furminator(speciale kam) gaf mij niet voldoende effect, dus je hebt het er zo eens over, je googlet wat...je kent dat vast wel.
En met huisdieren/honden is het bijna net als dat je het over ( de opvoeding van) kinderen hebt, zoveel mensen zoveel meningen, en wat is nu waar en /of het beste voor jouw specifieke kind ehmmm hond bedoel ik nu natuurlijk.
Hij kreeg dus betere, duurdere voeding,dat zou het hem moeten worden, dus niet meer gewoon meenemen wat in de aanbieding bij de Lidl of Deentje was, nee de manlief nam een dure zak mee.
Toen hadden we dit.. HUH?? jah Flippie(de hond dus) vrat het niet op
Hij bleef olijk naar ons zitten kijken als we zn bakje gevuld hadden ipv enthousiast en blij, om de bak leeg te schrokken, waren er restjes...
En.....dunne poep, kijk nu schrijf ik het allemaal zo achter elkaar op. en dan lijkt het heel logisch  oorzaak-gevolg, maar in de werkelijkheid, at hij tussendoor ook nog een halve behoorlijk dode kikker op, was hij een paar daagjes ziek, want een dik pootje waarschijnlijk een instektenprik, waar hij veel aan likte, koortsig en er misselijk van was, en diarree ook. En vrat hij op de verjaardag van de dochters van de bij ons logerende oma, een van pillen op die ze op de grond liet vallen (per ongeluk, een bloeddrukpil, en het bleek gelukkig bij nazoeken geen kwaad te kunnen ) maar toch...
De linker  duur, de rechter de goedkopere.
Ondanks dat de dure nog niet op was besloot ik de goedkope brokken in zn bakje te doen.
Oh en hij at het weer lekker op, kwam net als vroeger de bak daarna nog 5 x uitlikken, want stel je voor dat hij een kruimeltje gemist had.
Hm ik heb blijkt opeens een hond met smaak, gelukkig geen dure.

12 opmerkingen:

 1. Hier ook een alleseter, als je niet uitkijkt...
  Tja, wij hebben altijd wel een echt merk, schijnt dat ze er dan minder veel hopen van produceren... of 't waar is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat merk probeerden wij ook wel eens hoor, merkte niet echt verschil in de ehm produktie van hoop ;-)

   Verwijderen
 2. Het leest een beetje chaotisch :-)
  Hier ook goedkope hondenbrokken hoor...
  Mijn schoonmoeder zei eens dat als je goedkope brokken geeft ze veel drolletjes legge, bij duurder eten minder... alleen heeft zij nog nooit een hond als huisdier gehad hoor...Maar ze weet het altijd wel beter dan een ander. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier al 20 jaar vers vlees, poepen 1 keer per dag.
  Het is niet alleen veel beter, ( en een goedkope kvv heb je ook ) dan die goedkope volgestopte brokken met zooi.

  Je kijkt toch ook naar de ingredienten van de brok,ik snap niet dat mensen bewust goedkope brokken voeren omdat het zo lekker goedkoop is.
  ohh ja en dan hoor je ze doen het er goed op, huhhhh...vat ik ook niet.

  Kate

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je hebt geluk, mijn kat eet alleen het dure eten

  juul

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van speciaal voer hebben ze minder nodig, goede ontlasting en soms minder problemen als b,v anaalklier verstopping. Dieren moeten wennen, kan beter eerst mengen met bestaand voer dan ineens overschakelen.
  Veel haren kan ook door warmte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De poezen hier zijn ook giga in de rui. :-(
  Eten aanpassen helpt ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een furminator? brrr klinkt ook wel eng hoor.
  Zo blijf je lekker bezig met je beesten boel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als jouw hond geniet van zijn brokken en hij geen massa's bruine smurrie produceert maar gewoon een keurig hoopje, prima toch. Bij mijn vorige maatje kon ik swifferen tot ik een ons woog, maar altijd haren (maar geweldig lief beest dus ik swifferde gewoon lekker door). Da's dan een voordeel van Guus die zijn haren gewoon op zijn lijf houdt, maar dan weer wel naar de kapper moet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij de ponys doen we een beetje zonnebloemolie door het voer voor mooi haar. Schijnt ook voor honden en katten te werken...., gr Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier krijgt de kat bio food schijnt ook erg goed te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...