dinsdag 30 juli 2013

Anders

Je ziet het zeker meteen wel he? Ze is 4 jaar geworden, echt ook een beetje groot al. Het kleine, rondmollige is zomaar verdwenen, in enkele weken tijd. De verjaardag werd samen met mijn oudste dochter gevierd, want daar zit 14 dagen tussen en mijn oudste dochter was op haar eigen verjaardag weg. Met beste vriendin en haar ouders mee op vakantie, ik moest daar wel even 3 x over nadenken en slikken, want eigenlijk vond ik dat een beetje ongezellig en ook wel vreemd en ver weg. Maar de bakvis wilde het zelf erg graag en dat snapte ik dan ook wel weer, dus ik vond het goed en sprak met haar af dat de verjaardag dit jaar dus samen gevierd zou worden als de jongste dochter jarig was. En op de dag zelf hebben we haar natuurlijk gebeld, telefonisch voor haar gezongen. Maar toch voelde het gek, echt hoor. En dat vond het bakvisje zelf ook wel, vertelde ze achteraf.
En ehm nee meer foto's heb ik niet van de verjaardag, want zoals ieder jaar vergeet ik het gewoon, niet alleen door de drukte van de dag, het is ook gewoon genieten van het verjaardagsgeluk van de kinderen en dat kun je nooit echt "vangen" in foto's.

Altijd als ik naar mijn opgroeiende kinderen kijk, overvalt mij het watvliegtdetijd gevoel, wat worden ze snel groot, alsof de tijd naarmate ik zelf ouder word? of drukker ben? omgekeerd evenredig sneller gaat. De nachten lijken korter, regelmatig ben ik verbaasd dat het reeds ochtend is, want voor mijn gevoel sloot ik net mijn ogen. (Wat soms met laat thuiskomende, wat zeg ik, nachtbrakende, oudste zoon, ook wel eens echt zo is, ik lig vaak toch een beetje te wachten tot hij dan thuiskomt. En zo voel ik me nog dan 'smorgens nog fucky moe.)
Onze niet zo kleine, maar nog wel onze jongste is ontzettend dol op dieren. het liefste zou ze wel een echte bambi in de tuin willen geloof ik....deze loopt in hoenderdeal een klein leuk dierenpark in de buurt.
Of zelf bij de apen gaan wonen.
Haar lieflingsfilm : de film kikkerdril klik een geweldige film over kikkerdril natuurlijk en nog meer van die dingen die zij zelf zo leuk vind; pleisters plakken, pannenkoeken, kliederen met water, etc. Een echte absolute aanrader !!!!!
Haar kleur: roze
Haar eten: pannenkoeken natuurlijk.

15 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je al "grote" meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog van harte gefeliciteerd van je 2 dochters!! Ja, tis vaak meer genieten op het moment zelf he, maar ik probeer toch ook altijd enkele fotos te maken :-) meestal vergeet ik het niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte met je beide meiden!!
  Tja dat weemoedige gevoel heb ik ook vaak: waar is de tijd gebleven... denkend aan een klein oudste meisje dat rondkwebbelde zoals nu jongste zoon, maar dan zie ik ze vertrekken met de auto naar haar werk...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog van harte voor beide grote meiden!!
  En ja, de tijd vliegt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag van je dochters.
  Leuk Hoenderdael.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ach ach, ik weet nog dat ze geboren werd - volgens mij volg ik je blog al wel héél lang ;-)
  Mijn zoontje is vorige week 'al' 8 geworden en dochterlief is nu 5 - het gaat écht wel snel he

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaartje of 3 geleden kwam ik op je blogje kijken en nu gaat mevrouwtje gewoon al naar groep 1, eh ja ... gaat echt snel dus enne gefeliciteerd nog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog van harte, en wat is het al een echte kleuter om te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog gefeliciteerd met je jongste! Ze is de laatste tijd echt snel groot geworden, er staat ineens een echte kleuter op die foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog van harte met je grote kleine meid en met je grote grote meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met je prachtige meiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. gefeliciteerd ook namens P.. het is een lieve meid.. en wat is ze al groot

  Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 13. gefeliciteerd met de jarige dames! Wij hebben net hetzelfde voor met foto's ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog van harte gefeliciteerd met je "kleine / grote" meid!!De kikkerdril film ziet er leuk uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nog gefeliciteerd!!!!!! oh help je hebt geen peuter meer.. de tijd vliegt echt om....heeft ze er zin in om naar school te gaan????Nouja nog even vakantie....

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...