maandag 17 juni 2013

Moestuinmaandagmiddag

Op zoek naar de sla, wederom overwoekert de citroenmelisse en de diverse soorten munt de hele bak/mini kas met sla en ehm chinese kool, maak vast notities in mn tuinschrift dit volgend jaar nu echt echt anders te gaan planten, alhoewel dit spontaan opkwam dit jaar, nou behalve de sla en chinese kool.
Nog zo'n woekeraar, overal rucola, maar daar weten we goed raad mee, is het niet in een pesto dan maar lekker in de sla.

Een bakje moestuingeluk geknipt en gaat zo door de sla ( van de winkel)..... en citroen melisse/munt thee, zalig op deze toch wel zonnig zomerse dag.
Soms zakt de moestuinmoed me wel in de schoenen als wederom al de zelf gekweekte courgette plantjes opgepeuzeld zijn door slakken. En ehm de pompoenplant gewoon geheel verdwenen  is, net als de mais die toch al 20 cm groot waren....helemaal weg....En wat te laat op nog zelf op te kweken, wellicht ga ik morgen toch een klein partijtje kantenklare plantjes erbij kopen, voor de leuk.

6 opmerkingen:

 1. rucola... jak... ik kocht dat eens in de winkel omdat dat in recept vermeld stond, dat heeft zoeen vieze smaak... echt niet mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb gisteren je moestuin zitten bewonderen. Er staat erg veel in. En dat op zo'n klein stukje :)
  Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geloof dat mij ook de citroenmelisse de allergrootste woekeraar is, dit jaar groter dan de pioenroos.
  Tsja slakken.....onbeschaamd zijn die beesten. Ik speelde al vals en kocht een courgette plantje, vanmorgen vond ik het restant met een enorm dikke naaktslak er omheen gedrapeerd.
  Ook dit jaar geen courgettes dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie gekartelde rucola! Is het wilde? Ik probeer elk blaadje en erwtje te waarderen :) en toch droom ik groots haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Balen zeg als ongedierte aan je groentes zit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik was nog in je moestuin (zaterdag)maar je was niet thuis ......ik zal wel eerlijk bekenen dat ik een klein plantje munt heb mee gepikt , eens kijken of die bij mij wil aanslaan......

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...