woensdag 8 mei 2013

Oorlog in de waskamer

Omdat wij dubbeltariefstroom hebben stop ik de vuile was altijd voor het slapengaan in de wasmachine, zodat ik het 's morgens schoongewassen aan de lijn kan hangen.
Maar de afgelopen nachten werden wij nogal bruut wakker van de mitrailleur-geluiden die onze wasmachine plotseling maakte. KEDENG KEDENG KEDENG KEDENG...

Ik schrok me werkelijk wild. Bij nader onderzoek, vonden we gruis, in dat zeefgeval onderin, en een telefonisch consult met de plaatselijke wit-goed-reparateur-boer later bleek mijn wasmachine na 15 jaar trouwe dienst, en echt zeer veelvuldig gebruikt, de geest gegeven te hebben en niet te repareren te zijn.
En nu zit ik dus met smart te wachten, op mijn nieuwe wasmachine, die ik gisteren binnen 5 min gekocht had, het was namelijk al 10 voor 6, toen ik de winkel binnen rende. Ik twijfel alleen nog of ik extra garantie zal kopen, bij Miele zit standaard 2 jaar garantie, en voor 160 euro kun je dat verlengen tot 10 jaar, omgerekend is dat slechts 16 euro per jaar, en dan ben je zeker 10 jaar gedekt. Aan de andere kant heb ik voor mijn vorige wasmachine, AEG  lavamat, nog nooit een reparatie, noch een monteur nodig gehad.


17 opmerkingen:

 1. Ik zit hier echt te lachen, zie het helemaal voor je hoe jij de winkel daar binnendraafde, smachtend naar een nieuw machien....
  Ik zou geen garantie bijkopen, het is een extra-geld-lospeutertruc en zoals je al zei: is de verwachting er dan dat dat nieuwe ding het zo gauw begeven zal?
  Wij hebben ook altijd Miele, keiduur, maar gaat lang mee en zeker geen gebreken de eerste 10 jaar. Misschien na 11 jaar..... Maar ja, je weet nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook een Miele met garantie en na twee keer een nieuwe printplaat en nog een ander mankementje de premie er allang uit. Ook geen voorrijkosten. Ik zou zeggen Doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben ook net een nieuwe... en wij namen wel extra garantie, maar zijn niet voor miele gevallen hoor... zo duur...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Das waar die mieles zijn duur, maar dan denk ik weer op de langere termijn, als ze langer meegaan dan de goedkopere, dan zijn ze uiteindelijk ehm toch wel voordeliger in gebruik?

   Verwijderen
 4. Ik heb een AEG waar ik perfect tevreden mee ben. Ik geloof dat ie een jaar of 10 oud is nu? Hoop nog vele jaren te mogen genieten van zijn kunsten. En nee: ik neem nooit extra garantie.

  PS: is het een optie om die woordverificatie eraf te halen? Mán: wat irritant, ik zie het vaak echt niet en daardoor reageer ik niet zo vaak als ik zou willen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh bloosssss sorry, kwist werkelijk niet dat hij aanstond.

   Verwijderen
 5. Ook wij hebben nu de 2e Miele, de 1e ging 15 jaar mee, de 2e nu al weer 17 jaar (het is wel zo dat hij behoorlijk bonkt en "aan de wandel gaat") moeten we dus snel naar kijken ;)
  Veel plezier met de nieuwe machien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pfieuw...gelukkig niet lang zonder wasmachine! En de 'm.ercedes onder de wasmachines' kunnen kopen. Onze laatste AEG liet ons wel in de steek, die daarvoor ging 13 jaar mee maar was een bovenkader. Nu twee wassen per dag met een W.hirlpool...eng hè? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn zonder verificatie! Ik ben geen robot, maar een kippig mens dat niet goed kan overtypen :).

   Verwijderen
 7. ja moeilijk he,wij hebben eigenlijk ook weinig aan die dingen,als er wat mee is doet manlief het,hij haalt hem zo helemaal uit elkaar,internet erbij en dan zoeken naar de oorzaak,en wij kopen ze altijd via marktplaats voor een prikkie en ze gaan dan nog altijd heel lang mee.


  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh ik heb zelfs niet eens eraan gedacht om op marktplaats te kijken.

   Verwijderen
 8. Snel geregeld die nieuwe, ik zou ook meteen een nieuwe halen hoor....je hebt het toch nodig. Veel wasplezier ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zie mezelf staan in de winkel. Al is het dan niet net voor sluitings tijd, ik ben altijd zo klaar. Weet altijd wel wat ik wil. En extra garantie neem ik nooit. Zijn alleen maar lekker makers voor de winkelier.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat er een nieuwe in aantocht is! een kapotte wasmachine is niks ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ken manlief al bijna 19 jaar en toen al had hij z'n Miele. Doet het nog steeds perfect (afkloppen). ;-)
  Ik vind garantie bijkopen echt zoiets stoms. Doe het ook nooit. Je moet gewoon geluk hebben met dingen. Of pech.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Garantie is vaak langer dan de 2 jaar die ze je doen geloven, dus als je bijkoopt betaal je er 2x voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Sillie, Mijn Miele is al 21 jaar oud en ook ik zat te dubben om garantie bij te kopen destijds. Ik heb het niet gedaan en 'm ook niet nodig gehad. We zijn met z'n vijven en zessen geweest en met altijd twee honden, die ook de nodige was met zich meebrengen. De Miele heeft al 21 X 365 = 7665 wasjes voor ons gedraaid.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...