dinsdag 9 april 2013

Moessen

Dit jaar was ik van plan het mini-moestuinieren weer iets serieuser aan te pakken dan voorgaande jaren. Gewoon omdat het zo leuk, en leerzaam is is om de dingen te zien groeien en bloeien.
En zoals het zo mooi in oa de Flow staat: Het leven is eenvoudig....in de natuur. En ook hier thuis, want de oplettende kijker ziet natuurlijk zo, dat die kleine witte gieters, in werkelijkheid mijn twee-kops-theepotjes zijn, die op de nominatie van weggooien stonden, want worden bijna nooit gebruikt en een deksel is ehmm kwijt :-) maar ze gieten met een heel klein pisstraaltje en zijn dus reuze handig bij het tere werk.

En het geeft een fijn rustig/rustgevend gevoel, ook in een kleine tuin, gewoon achter het huis, zoals de onze.
Enne ... wat de eventuele oogst zal zijn, ach dat is alleen maar leuk en meegenomen, want niet alleen worden onze aarbeien aangevallen en opgevreten door slakken, ook de 2 jongsten vreten ze op als ze nog maar licht rood zijn.
Maar na de gemengde kruiden, gemengd geworden omdat jongste dochter de kweekbak met miniplantjes onderste boven liet vallen en ik het zo goed en kwaad als het ging terug propte en die het nu best aardig doen....krijgen we dit jaar ook een soort van gemengde groentjes, soort ratatouilie, want tijdens het zaaien werden niet alleen de zaadjes dan eens links dan een rechts  in de bak gedaan, ook de bordjes werden regelmatig verhuist, nou zullen we bij het opgroeien wel zien wat wat is en daarbij lees ik overal in de nieuwe tuinierboeken dat het juist goed is diverse gewassen door elkaar heen te planten al bedoelen ze daar denk ik iets anders mee, dan onze jongste kinders.

10 opmerkingen:

 1. Haha!
  Als je neus nog goed werkt snuffel je dus aan elk kruidje voor je 't af gaat knippen. Of laat je het oogsten straks ook over aan de mini's? Die zullen dat ook wel prachtig vinden en ach, dan is het toch een verrassing hoe de soep smaken zal... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's. Volgens mij hebben ze er echt plezier mee. ( en jij ook)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg, hoop dat het een mooi moestuinseizoen wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De mini's genieten ervan en misschien door hun gehussel wordt er een heel nieuwe groentesoort gekruist. Iets van slakkenbestendige courgettes of zoiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig, zulke goede helpers.. dat moet toch helemaal goedkomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldige minigieters hebben mini's! En dat moet goed komen die groentjes en kruiden door elkaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gelukkig trekken ze de plantjes er nog niet uit om te kijken of ze wel oke zijn daar onder het zand.....dat deden ze hier dus...plantjes dood :(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk! Dana heeft er ook altijd zoveel plezier in.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig. Leuk tuinieren met kinderen. Probeer er zelf ook dit jaar in de vernieuwde tuin iets van te maken op groente/bloemengebied. Kinderen, die iets verkeerd doen heb ik niet meer thuis. Manlief gooide in de schuur echter een bak met allemaal zaailingen van een bloemenmengsel om. Alles weggegooid in een bak met zaaigrond. Met de zaaigrond(mengsel van potaarde en brekerszand) ook een aantal kamerplanten verpot. Resultaat: een viertal zaailingen in de grond van de kamerplanten. Spannend wat het gaat worden. Ook weer leuk. Succes met het tuinieren met de kids.

  Mieke R

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...