dinsdag 2 april 2013

En dan nu even serieus...

Al enige tijd gaan we naar de Pinksterachtigegemeente ClC. Nu moet ik wel even vertellen dat wij uit de gereformeerde kant der kerken onze oorsprong hebben, geboren en getogen zeg maar (met een ehm oudere populatie en nogal kalme diensten, gezangen en liederen).Het is dus nogal een ehm andere manier van geloofsbelevenis zeg maar.....

Paasmorgen, witte sneeuwvlokjes dwarrelen.
In de kerk werden vandaag 17 jonge mensen gedoopt ( ja hup ploep achterover gesmeten gedompeld in een echt bad), de zangers en muzikanten sprongen als hyperactive kangaroes op het podium en deden met hun enorme en enthousiaste geluid de ramen trillen, en de mensen sprongen verheugd op en neer, een feestje met God. (en ehm zo gaat het daar ongeveer iedere week, dat vind ik ook al zo ontroerend en verbazend, al die jonge enthousiaste mensen)
Nou word ik altijd echt ontroerd bij een doopdienst, van pasgeborenen, de kinderdoop dus, maar ook vandaag bij de volwassendoop, waarbij elk der dopelingen een getuigenis aflegde, met tranen en een dikke keel en een gebroken stem vol emoties....ik kon niets verstaan van wat hij zei, maar ik weet zeker dat het prachtig was....je zag hem "stralen" namelijk.(moeilijk te beschrijven hoor)

10 opmerkingen:

 1. Hoi, wij zijn gewoon saai PKN, maar af en toe legt iemand ook een getuigenis af, of gebeuren er bijzondere dingen in de gemeente. Wat kun je daar idd ontroerd door raken! Fijn dat er zoveel jeugd is in de gemeente. Bij ons ook hoor. Onze gemeente is zo gegroeid dat we 's morgens twee diensten hebben. een om 9 uur en een om kwart voor 11.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi!
  Ik word altijd ontroerd als er kinderstemmetjes zingen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Over dat achterover dompelen gesproken, ik zie weleens bij Lachen om homevideo's een filmpje van zo'n volwassene doop voorbij komen waarbij de doper de te dopen vrouw met haar hoofd op de rand van het bad slaat en er dan zelf een heel pijnlijk gezicht bij trekt... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik weet precies waar je het over hebt,het is ook een ontroerend en mooi moment als ze zo,n getuigenis afleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi, zo'n persoonlijke noot tussendoor. Dat 'stralen' leg je mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi eigenlijk dat mensen er echt voor kiezen. Hier doop net na geboorte en communie als ze in groep 4 zitten. En wat kiezen ze dan zelf? Jongste gaat het 14 april doen. Ik sta er wat dubbel in eigenlijk. Maar ja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mag ik vragen waarom je daar dubbel insta? Vind je het te jong? of geloof je zelf niet (meer?)

   Verwijderen
 7. Leuk dat de kerk aanslaat..
  Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dochter was daar ook zondag, vriendinnetje werd gedoopt....ik ga al een hele tijd niet meer naar de clc, kon het er niet meer vinden. De feestjes zijn mooi, en de sfeer is opperbest, maar onder dat laagje vond ik leegte. Ik heb mijn plekje ook niet meer gevonden, maar gelukkig is God overal! Ik hoef maar rondte kijken en ik zie hem in ieder mens en elk deel van de schepping. Fijn dat jullie daar je plekje wel gevonden hebben! lieve gr

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...