dinsdag 12 maart 2013

Smaken verschillen?

Twee paar boze kleine kinderoogjes kijken me verwijtend aan....IEEEEEH, AAARGH, BAAAH
Knorrig mopperen ze en komen ze bij me staan, deze willen ze niet, het is niet lekker, echt niet....
Deze lollies smaken naar hondebrokken....
(jah en hoe weten ze dat nu he??? dat was ook mijn eerste gedachte)
Ondanks ook ik het liefste zou willen dat al mijn kinderen slechts appels en ander fruit zouden wensen als snoep/snack tussendoor, is  hier de werkelijkheid dat ze toch wel graag een echt snoepje blieven. Ik heb er wel over nagedacht, maar het is in deze tijd bijna niet meer mogelijk,  echte snoep buiten de deur  het kind te houden, dan maar iets, wat ik uitgekozen heb. Daarbij let ik op kunstmatige kleur-geur-smaak-en zoet-stoffen en voor vega dochter let ik daarbij ook nog op of er geen dierlijk gelatine inzit, dus veel valt al af :-). De regel is in principe 1 per dag.
Het is niet goed zichtbaar maar in linkerbovenhoek staat : natuurlijke kleur en smaakstoffen, en op de verpakking staat een olijk-kijkende, fris gekleurde papagaai met een lollie(stokje) in zn snavel.
En wat er in zit zijn makkelijk uit hun verpakking te krijgen ( daar kan menig lollie-maker nog van leren) dropsmaak-lollies met binnenin een beetje salmiak-poeder, wat na enkele minuten pas in je mond komt, als de harde buitenste laag van de lollie gesmolten is.
Ik heb er ook snel een geprobeerd, stel je voor, hondebrokkensmaak...... en vond er niks mis mee, gewoon prima en lekker. (wellicht kan ik dan ook wel eens een hondebrokje nemen? )

9 opmerkingen:

 1. Ja, je dochter is er heel duidelijk over :-)
  Hier wordt er ook niet veel gesnoept, we hebben het gewoon meestal niet in huis, als we iets willen moet ik dat speciaal kopen en ik het snel op, maar ach... het mag af en toe toch eens, ik lust ook wel graag eens iets van snoep hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, die zijn lekker! Lollies krijgen ze hier niet, maar dat komt omdat ik dat ook niet mocht, wat weer kwam omdat mijn moeder daar op haar vierde ofzo op een haar na in gestikt is. Vorige week had ik stikdure biologische yoghurtrozijntjes gekocht, bliefde het tuigh ook niet. Grmbl. Die eten toch liever een chemisch bananeschuimpje enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha,jaa die zijn super lekker,ik hou van die lollie,sik snap jou kinderen niet hoor,ze weten niet wat ze lekker vinden,hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihihih jaaaa ze weten precies wat ze wel of niet lekker vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, je weet wat er in rozekoeken zitten en ga zo maar door ghegheghe. Leuke foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappig! Dat had ik nou pas met mijn hamburgers. Ik vond ze ook naar hondenbrokken smaken ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh lekker die wil ik ook wel eens proeven..... toen ik zwanger was van kjell kon ik in de periodes dat ik niet ziek was de heledag wel zwartwit lollies eten... en nog.. waar heb je deze gekocht???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) jah zeer zeker tijdens de zwnagerschappen waren ze heeeerlij, maar verboden, te zout, ik haalde ze bij Deen :-)

   Verwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...