maandag 11 februari 2013

betoverde rijst?-> review

De kleine hulp alias prinses, mijn lieve kleine meisje, die nog lekker aan mijn broekspijpen hangt thuis, showt graag het pakje Lassie extra vezels toverrijst met een vertwijfelde mona-lisa-achtige glimlach.
Ik gebruik graag eens nieuwe produkten om eens uitdagend(er) mee te koken, en ik kan soms gewoon niet ervan af blijven, ondanks het duurder en mij soms twijfelachtig overkomt, MOET ik het proberen, zo kwam er zomaar een pakje Lassie toverrijst extra vezels, terwijl ik altijd gewoon een enorme baal surinaamse rijst heb die ik gebruik. Maarja extra vezels ....als een soort zilvervliesrijst, het kan bijna niet gezonder zou je denken.
Terwijl ik het doosje geheel in de electrische rijstkoker gooide viel me meteen al op hoe weinig er eigenlijk inzat ( en dat voor 1,50 euro) en was ik meteen blij dat oudste zoon die dag niet met ons mee zou eten, want dat had een beetje krapjes geweest.(of een extra zoet/zure ind salade erbij)
Onder het koken zette ik de leesbril ( snik, ja ook ik) op , want zonder is het bijna onmogelijk de ingredientenlijst te ontcijferen:
Ingredienten:
Rijst, rijstmeel, vezelhoudend erwtenextract, emulgator: mono en diglyceriden van vetzuren

naja....'k was meteen al genezen, maargoed...even verder.
De geur was tijdens het koken verrukkelijk! echt. de structuur was PERFECT, geen korreltje kleefde en het was niet papperig en kleverig noch te hard als sommige echte zilvervliesrijst soms kan zijn.
Ook de smaak was helemaal prima.
Leuke recepten en een mooie kleurige site ook www.lassie.nl
Maar, sorry voor lassie, mijn rijst betover ik zelf wel, door eigen toevoegingen, waarmee ik gewone kruiden enzo bedoel en geen gekke erwtenextracten en emulgatoren enzo.

13 opmerkingen:

 1. Het ziet er wel heel erg lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer van die leesbril ;-) de rijst ziet er goed uit, en je prinsesje ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor mij ook te duur. Ik heb vandaag een kilo rijst gehaald voor 90 cent geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ik vind het ook te duur en ik vind het heerlijk om zelf met kruiden aan de slag te gaan :) Krijg je met een Indische man denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben van de zilvervliesrijst, maar zo duur hoeft nou ook weer niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lijkt me lekker maar.. ik ben ook wel van de grote balen rijst.... oh wat wordt peuterdochter al groot.....echt ik vind de tijd hier ook vliegen....hier ook met bijna geen kleuter meer zoon....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je kunt je toch niet voorstellen, dat er bij zo'n simpel product als rijst nog allerlei engen stoffen worden toegvoegd. Voortaan ook je brilletje maar op naar de super.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ja, dat doe ik ook, zo was nieuwsgierig naar de Lassie nasi-rijst, maar natuuuuurlijk is mijn eigen nasi veul lekkerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik mix vaak basmatirijst met zilvervlies. Die kleine pakjes koop ik nooit. Vaak balen van 10 of 20 kilo en dan het liefst pandan rijst.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...