woensdag 2 januari 2013

Schoon schrift-gevoel

Van een nieuw begin, krijg ik, wat ik het schoon-schrift-gevoel noem. Dat je vroeger op school je volle schrift liet zien en dan een nieuwe kreeg, waarvan ik dan beslist dacht, vanaf nu ga ik netjes -schoon-schrijven, bijna zoals in je dat deed in je "schrijfschrift", geen fouten meer maken , niet klodderen met mn pen, en de blaadjes niet laten omkrullen, en wat ik zo ongeveer alleen de eerste bladzijde volhield.
Maar met een nieuw jaar heb ik zo ongeveer hetzelfde gevoel, NU ga ik de dingen weer netjes (bij)-houden, ik leef namelijk behoorlijk chaotisch ( en daar hou ik eigenlijk wel van), in vergelijking met sommige anderen, het huishouden om te beginnen, mijn voorraadkast bv, word op de een of andere manier elke keer na het opruimen en ordelijk neerzetten binnen no-time weer een onoverzichtelijke prop-snel-de-boodschappen-erin-bende. Ja, aanpakken en bijhouden die hap, de kerstzooi is reeds lekker weg, ik heb er weer zin in.

10 opmerkingen:

 1. Herkenbaar van die huishoudkast ook. Ruimen ze de tafel af en worden de levensmiddelen er precies gewoon ingegooid. Daar is nog een gatje-we zullen het daar maar proppen... Ik wil ook een overzichtelijke kast!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht dat ik de enige was die de voorraadkast niet op orde kan houden.... Gelukkig niet dus!! *slaakt een zucht van verlichting*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja, die voorraadkast, hier ook altijd een puinhoop en een opgeruimde kast blijft maar even...
  Deze week hier ook de voorraadkast op het programma staan om op te ruimen. En even een lijstje maken wat aangevuld moet worden/snel op moet. En dan daarna netjes en overzicht houden (voor 1 dag)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk, mijn motto is: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het altijd maar goed dat kasten deuren hebben. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig hebben meer mensen er last van en ben ik niet de enige. Het blijft tobben met zo'n kast, maar we blijven hoop houden dat het eens goed komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, dat gevoel van nieuwe chrifjes en plannen om het nu nders te doen ken ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, maar het waren vaak alleen de eerste twee bladzijden hè;)
  (ik heb er ook zin in hoor.. lekker poetsen boenen, alles schoon en opgeruimd, hoofdje leeg, en dan weer aan allerlei nieuws beginnen)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo herkenbaar, maar niet alleen de voorraadkast, ook mijn handwerkkast, mijn boekenkasten (die niet op het zicht staan, want daar zitten geen deuren voor).
  Maar raar ...... mijn linnenkast ziet er altijd netjes uit!
  Ook ik ga weer mijn best doen en ben begonnen om de boekenkasten eens te ontstoffen en te ordenen.

  Sterkte!
  Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik verzin aan het begin ook altijd van alles, maar verval GRUWELIJK in mijn oude gewoontes weer, elk jaar opnieuw. Eh... boeien ;)

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...