dinsdag 29 januari 2013

Jezelf verliezen

Al zo ongeveer sinds ik zelf kan lezen ( en misschien wel nog daarvoor reeds) vind ik een goed boek heerlijk. En verslind ik het liefst wekelijks wel enkele boeken ( indien in daar tijd voor heb). Vast een soort erfelijke belasting, want mijn ouders zijn ook echte boekenwurmen.
Een boek wat ik het fijnste vind is een waarin ik mezelf helemaal kan verliezen in het verhaal, en dan moet ik eerlijk zeggen, dat ik boeken met een andere wereld, denk aan Harry Potter-boeken echt helemaal geweldig vind. Het sprookjesachtige, betoverende, heksen en de leuk bedachte tovenarij, ik vind het allemaal geweldig! (Altijd al gevonden, ben in mijn leven al diverse malen beticht van een (te) rijke fantasie, wat vast ook een van de redenen is waarom ik bv helemaal GEEN horor-films kan kijken, ik zie het allemaal bijna echt voor me en sterf bijna van ingeleefde angst.). Maar de verfilming van Harry potter boeken, in de Ban van de Ring, en ook Narnia (alle delen) ik vond ze allemaal echt geweldig!
Afgelopen zaterdagavond gingen manlief en ik samen heel gezellig naar de 3 D film de Hobbit, waar we in eerste instantie wat twijfelend heen gingen wegens de negatieve recencies, maarrrrrr nee en oh ach en wauw...wat was ook deze weer GEWELDIG! Van de eerste tot de laatste minuut genoten, prachtige beelden, mooie opbouw van het verhaal wat mij/ons geen minuut verveelde, gewoon weer helemaal super! Daarbij.....
Ik zou wel wonen in zo'n leuk hobbithuis ...... wie niet eigenlijk?

( foto gevonden op het www)

9 opmerkingen:

 1. Ik heb dezelfde smaak als jij, zo te lezen. Horror films is ook niets voor mij, maar fantasy films daarentegen, héérlijk! Ik ben ook naar de Hobbit geweest en ik vond hem ook helemaal geweldig en kan niet wachten tot december dit jaar, dan komt deel twee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind alles leuk, ook horror. Maar ik heb een sterke voorkeur voor SF en Fantasy. Kan me dus goed vinden in jouw smaak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O herken helemaal wat je schrijft, ook bij het lezen van de Hobbit! Stephen King, vind je dat leuk? En dan niet de horror boeken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja. In zo een huisje zou ik ook willen wonen en dan boekjes lezen daar natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hihi ik moet lachen omwat je onder de foto schrijft dat je de foto op het www gevonden hebt. (net alsof wij misschien denken dat je in de bios een foto van het scherm hebt gemaakt of erger nog dat wij misschien denken dat jij als fan een nagebouwd hobbithuis achter in je tuin hebt :)
  Maar goed ik kijk liever films dan boeken lezen, om 1 of andere manier kom ik daar nooit doorheen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb juist nog helemaal geen negatieve reacties gehoord over The Hobbit. Ik vond hem ook fantastisch. Kan niet wachten op deel II.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik houd niet zo van dit genre buiten Harry Potter dan :-) Thrillers/horror daarentegen, laat maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het nadeel van Hobbit zijn is wel dat je enorm harige voeten hebt! Maar ja, misschien als iedereen ze heeft in Hobbitstee, hoef je ze niet meer te epileren of andere vormen van zelfkastijding toe te passen....?
  Heerlijk lijkt het me, in een hobbithuisje in het bos, lekker boekjes lezen, beetje tuinieren en koken en na het tweede ontbijt een dutje in de zon. Twijffel nog of ik familie van Bilbo zou willen zijn en ook grote avonturen zou willen beleven, hmm...
  Heb je nog leestips? Ik weet niet meer wat ik nog wil lezen, stond bij de bieb te koekeloeren en het leken me veelal van die lege verhalen. Ben maar veilig een Poirot-verhaal gaan pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn middelste dochter is daar ook naar toe geweest, en was er ook helemaal weg van. Ze heeft nu zelfs de dikke pil In de ban van de ring gelezen!

  Schattig huisje inderdaad.

  En wat gezellig dat jij ook Sister Wives kijkt. Vind jij Mary soms ook niet onvriendelijk? Bij de bouw van het nieuwe huis is zij degene die een enorm groot huis wil, terwijl ze in haar eentje is… want haar dochter gaat het huis uit.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...