vrijdag 25 januari 2013

Een dipje

Wie heeft er nooit eens last van? Ik zeer zeker wel! Alledaagse en niet alledaagse beslommeringen en kwellingen, soms kan het mij wel te pakken hebben ( wellicht waag ik er eens een blogje aan/over). Maar niet vandaag, de zon schijnt, er komt dooi joepie  ....
Mijn dipje was eens echt heel lekker....en nog gezond ook!
Ik had ooit al eens een zak kikkererwten gekocht, zonder precies te weten wat ermee te doen, maar ze keken zo vriendelijk aantrekkelijk en daardoor belandden ze toen dus in mijn winkelkar.
En een klein rondje googlelen deed mij besluiten humus te maken, makkelijk en snel klaar.
Ehm ja de gedroogde kikkererwten moet je wel eerst een dag laten weken en dan nog 1-1,5 uur koken, dus werd het een dag later pas echt wat, met mijn (zoveelste) projectje.
Er zijn zeer vele goede basisrecepten te vinden, zoals altijd, en dan kan ik weer bijna niet kiezen, dus deed ik maar wat...samen met t kleine meisje en.....natuurlijk de pup?
Hier bijvoorbeeld: Klikkerderklik staat een zalige variant.
Het lijkt mischien weinig maar het is echt een behoorlijk grote bak vol, en de volgende dag toen de kruiden en smaken goed ingetrokken waren smaakte hij verrukkelijk!
Vooral heel lekker bij een spannende aflevering van Wie is de Mol, waar wij allen graag donderdagsavonds naar kijken.

12 opmerkingen:

  1. ooo ik vind wie is de mol ook zooo leuk,maar ben echt de enigste hier,en elke donderdag heb ik weer charijnen hier zitten,ik ga het in het vervolg maar opnemen en dan een andere keer kijken,

    mmm ziet er lekker uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmm ik moet eerlijk bekennen dat het me niet echt lekker lijkt...;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Humus, heerlijk, ik maak het altijd gewoon met kikkererwten uit blik :-), de snel-klaar variant zeg maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik weet niet of ik Humus lust, maar "Wie is de mol" is zeker ook aan ons besteed!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mjam kikkererwten die eet ik toch wel regelmatig, meestal door de cous cous salade! Ik had me ook een keer vergist in die gedroogde toestand die idd een hele nacht moet weken. pfff ik koop ze nu altijd uit blik hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gek op, humus! Heerlijk op Turks brood en een druppeltje pittige olie.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ohw jaaaah, deze maken wij ook altijd!! En binnen no-time op! Heerlijk!
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. sorry het trekt mij ook niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik vind het niet aantrekkelijk eruit zien, en het oog wil ook wat toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Net als jij ook een aangebroken zak staan. Misschien kan ik ze op deze manier verwerken. Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Aaaah gelukkig, daar is de hond weer op de foto :-) :-) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. he wat leuk dat jij dit maakte . ik maak t ook geregeld voor manlief die liever geen vlees op brood mee wil . leuke variatie.. het staat al weer klaar op de aanrecht...gelijk mar even maken zo...

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!