donderdag 17 januari 2013

blop

Ik werd weer eens een vriendschapsbrood verrast, teminste een klein bakje met daarin een klein beslagje. Voor hen, die dit lot bespaard gebleven is.... Dat moet je dan vervolgens een aantal dagen door roeren en "voeren" waarbij je melk, suiker en bloem toevoegt, weer enkele dagen roeren, nog eens voeren en dan verdeel je het in 5 porties, 1 houd je zelf , daar bak je na toevoeging van diverse ingredienten dan dat brood van. Uiteindelijk heb je een wat cake-achtig -zoet brood wat vooral de kinderen hier echt heerlijk vinden.
De 4 resterende porties geef je dus weg aan vrienden, gna gna gna gna....
Helaas gaat het bij mij nog wel eens a la de blob en ontsnapt mijn vriendschapsbeslag uit zn bakje en kruipt en druipt dan lekker plakkerig en kleverig mijn aanrecht af, zijn verwoestende spoor over, in en tussen de keukenkastdeurtjes achterlatend...in dat geval  houd je uiteindelijk een hele schone keuken eraan over, na een uurtje ofzo poetsen om de plakkerige troep weg te krijgen, zucht..
Voor hen behalve het vriendschapsbrood ook de film de blob niet kennen kijk even onderstaand filmpje.
Nu maar hopen dat mijn vrienden niet mee kijken want over 6 dagen mag ik porties gaan weggeven ...

7 opmerkingen:

 1. Goh, Herman is weer actueel want dit is al het tweede logje over hem.
  Hier hebben we maar een keer een Herman in huis gehad die ik vervolgens in zijn afgesloten potje heb laten zitten met als gevolg dat het potje een paar dagen later een soort van ontplofte. Tja ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zonder hem, zonder Herman ... moet bij die Herman-dingen altijd aan Acda & de Munnik denken, die Herman was ook een typisch gevalletje net als dat doorgeef-deeg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei ik ga die link van de film niet bekijken, volgens mij heb ik nachtmerries gehad van die film!
  Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. daar begin ik dus niet aan, gooi ik meteen weg, sorry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat zijn van die manies die regelmatig huishoudens teisteren..... Hij is heerlijk, een Herman, maar niet iedere zes dagen. Hij gaat na twee keer al tegenstaan Tenzij je je keuken iedere drie dagen een stevige beurt wil geven natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat grappig, Herman is weer opgedoken dus...? Ik las het net ook al bij iemand anders!
  Succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...