zaterdag 5 januari 2013

Als je er ook helemaal doorheen zit...

Net als ik......
Mijn teen steekt er zelfs helemaal doorheen, ik kan dan bijna een zenuwtoeval krijgen van irritatie, als ik dit in mijn schoen zo voel zitten. Negeren is geen optie, want vroeg of laat krijgt het me in zijn greep en breek ik.
Dan MOET de schoen uit en  ruk ik de vermaledijde sok uit en ehm ja dan gooi ik m weg dus, want sokken stoppen, wie doet dat nu nog?
Vraag ik me oprecht af hoor, dus bij deze wie doet dat nog?

26 opmerkingen:

 1. Hier gaan ze ook meteen de vuilbak in bij een gaatje... tenen hoeven er zelfs nog niet door te kunnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nope, ik ook niet. Zelf doe ik jaaaaaren met sokken zonder ook maar een spoor van slijtage. Mijn man echter, verslijt sokken in een tempo die niet bij te houden is. Gaten in overvloed en dan kopen we gewoon nieuwe. Goedkope hoor, want ook dure zijn niet bestand tegen zijn wiebeltenen ;-)
  Ik wens jou trouwens nog een super geweldig 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sokken stoppen doe ik met de naaimachien,gewoon wat heen en weer zigzaggen en dicht is het weer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. GAdverdegadver. Gestopte sokken zijn nog erger dan met gat er in. En dat is al zo naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe het ook niet, maar mijn schoonmoeder wel. Dus manlief vraagt regelmatig: "Schat wil je mijn sokken stoppen, er zit een gat in". "Ga maar naar je moeder", antwoord ik dan. En meestal belandden ze dan alsnog in de prullenbak.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik stop geen sokken, echt niet ....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Errr... ik? Ik doe het met gewone naaidraad, op een houten appeltje uit de speelgoedkist van mijn dochter gespannen. Met naaidraad krijg je niet zo'n dikke frot aan je sok.
  Nou had ik van de week een stel dat echt hartstikke bejaard was (met geriatrisch elastiek, dat vergeten was wat de eigen functie was). Er konden bijna twee tenen doorheen en daaromheen lag een transparant stuk sok. Die gingen wel in de prullenbak.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha ha, weg ermee zou ik zeggen! Ik kwam er vorige week ook achter dat ik op de grond liep in plaats van op mijn sokken....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee daar begin ik dus ècht niet aan, overigens draag ik meestal een steunpanty en die dingen ladderen niet...neehee, maar altijd gaat-ie stuk: juist op de plek van m'n 2 grote tenen GGGRRRR

  BeantwoordenVerwijderen
 10. nee daar beginnen we niet aan hoor! Ik herken ook dat gevoel zo in je schoen, vreselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tineke wel. Ze kan niet weggooien...
  En gaten in sokken, daar kan ik dus weer helemaal niet tegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. sokken stoppen doe ik never!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heb ik een een ver en grijs verleden ook wel gedaan, maar in hedendaagse sokken krijgen we hier geen van allen meer gaten. De sokken gaan weg wanneer je erdoor heen kunt kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als de kousen van mijn man 'dun' aan het worden zijn of er is een klein gaatje, dan herstel ik dat altijd. Ik koop voor mijn man altijd dezelfde kousen en direct per paar : zo heb ik allemaal identiek dezelfde. Ik heb ondertussen een aantal echt versleten kousen en aangezien die kousen allemaal hetzelfde zijn, houd ik die om de wol van het beengedeelte af te trekken. Ik gebruik die afgetrokken draad om andere identieke kousen te herstellen : amper iets van te zien aangezien de stopwol afgetrokken werd van een identieke kous.... Aangezien ik allemaal dezelfde kousen heb, vorm ik soms een nieuw paar met een andere gelijke overgebleven sok....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hihi zo,n sok had ik gisteren ook aan en toen zei mijn man nog,koop toch eens nieuwe sokken,haha, nee ik maak ze niet hoor daat begin ik niet aan ,ik doe het nog wel eens bij een majo als er een gaatje zit bij de knie of bovenbeen snap je.

  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ikke niet ! weg ermee, en op naar de Action voor nieuwe !

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nee, niet meer. Maar ik kan me nog wel herinneren dat ik het ooit gedaan heb.... Jij??

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Nee ik nooit ik smijt ze weg, de ene die ik overhoud houd ik wel gewoon meestal koop ik in paren van het zelfde, 5 paar ofzo :-)
  Meestal voor de vakantie...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Toen ik nog thuis woonde moest ik ook de sokken stoppen. Maar sinds ik op mezelf ging wonen heb ik het nooit meer gedaan. Ik koop wel nieuwe.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja hoor, ik stop nog sokken, Als het tenminste redelijk nieuwe zijn met een gaatje. Maar oud en verwassen (met slijtplekken) die gaan zo de kliko in.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. wauw Sandra, met zoveel kinders moet je er dan ook hele bergen stoppen?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ehm ja alleen die van mezelf, rest van eht gezin wil het niet en vind het maar niets en gooit ze weg........ Ik ben blij dat ik dan toch wewer niet de enige ben. De sokken gaan weg als je er door heen kunt kijken en ze dus geheel sleets zijn, 1 gaatje weer dichten bij een verder goede sok vind ik daarom ook best kunnen.
  gr pdepooh

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...