zondag 9 december 2012

Warme winterdromen

Ik hou eerlijk gezegd, niet zo van dat koude, van dat winterse weer, als ik echt eerlijk ben, vind ik niks aan die regenachtige, gure, donkere dagen. Ik hou van zon, en zomerse warmte.
 
Maar wat ik vroeger al graag deed, uit het raam kijken en lekker dagdromen, het stond al op mijn schoolrapporten. Dat doe ik nu nog als groot en volwassen mensch graag, en mag ik nog graag dromen over later als ik groot ben en laat ik me graag en gemakkelijk meeslepen in mijn fantasieen.
Dus die thee met de leuke naam; winterdroom, sprak direct tot mijn verbeelding en ik moest hem gewoon meenemen, en uitproberen (daarbij was hij ook nog in de aanbieding, bij de tuinen, alwaar ik toevallig was op zoek naar een kadootje). De eerste keer had ik na het drinken van 2 kopjes thee voor het slapen gaan, 's nachts vreselijke nachtmerries, nou heb ik die op zich wel vaker,maar toch heel naar dus, maar ik nam de proef op de som en dronk de volgende avonden dapper winterdroomthee.
Hij heeft beslist een lekkere, wat zoetige smaak, wat wellicht komt door de anijs,zoethout en wat gedroogde appel, er zit verder oa ook ijzerkruid in wat bekend staat om ontspannende werking.
En of het nu daaraan ligt, of aan het feit dat jongste zoon al een kleine week weer ziek, hoesterig aan pufjes zit en ook nog een hele nacht schreiend van de vreselijke oorpijn heeft doorgebracht.
Maar feit is dus, dat ik het wel echt idee heb dat ik er vreselijk gaperig en slaperig van word, en erg lekker in slaap val. Verder geen last van nare dromen meer gehad, maar werd er wel ehm dromerig van....
De Conclusie: zeer zeker een aanrader, deze thee.

9 opmerkingen:

 1. En als ik nu naar buiten kijk, is dit perfect weer om lekker op de bank, mok thee bij de hand, naar buiten te staren en te dagdromen (van de zomerse temperaturen bijvoorbeeld)
  Fijne dromerige zondag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm... misschien wel een theetje voor huize Wondelgijn dus??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, hier nog zo'n zomerliefhebber! Maar wat vervelend dat je vaker last hebt van nachtmerries!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt lekker, ik krijg hier zin in thee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben ook veel meer een zomerliefhebber heerlijk,ik verlang nu al weer naar het mooie weer.heerlijk theee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou wel van zulke dagen! Alhoewel ik het jammer vind dat de sneeuw nu helemaal weg is.
  Wij hangen vandaag met z'n 3tjes lekker rond in pyjama. Filmpjes kijken, puzzeltjes maken, haken en hier en daar wat kerstdeco ophangen.
  Die thee lijkt mij ook wel lekker! Hier ook een ziek meisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan me voorstellen dat je voor de naam viel. Het klinkt inderdaad prachtig. Zelf zweer ik bij kersenthee!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...