woensdag 26 december 2012

Kerst

Mijmeringen...
Het is soms zo moeilijk zomaar te genieten, je simpelweg gelukkig te voelen, tevreden met het hier en nu, elkaar en dat het echt goed is ....( in mijn hoofd ben ik altijd met zoveel dingen bezig, denkend aan dit en aan dat, zorgen, plannen, en andere muizenissen).
Na de fijne kersdienst, in een andere kerk dan gewoonlijk, omdat bakvisdochter daar al een jaar heen gaat met veel plezier (en dat steekt aan!), maar andere kerk dus die toch wel erg als een fijne warme mantel om ons heen lag, en waar wij ons allen zeker thuisvoelden, na het knotsgezellige vrij simpele, gourmet-kerst-dinner( iedereen kookt zelf wat ie lekker vind en niemand hoeft 5 uur in de keuken te staan :-) ) waarbij ik de mini's boven samen met manlief hoorde babbelen,lachen en giechelen boven in bad, en ik beneden met de reuzekinders de boel aan kant maakte, en de reuze kinders samen kletsend buiten bij het kampvuur zaten . Dat door bakvis zelf ontstoken was , met haar  Bear Grylls fire steel , waarbij het haar eindelijk snel lukte vuur te maken .
Kijk vooral het filmpje als je net als ik (vroeger) denkt, FIRE STEEL??? wat is dat nou weer?

Nouja toen werd er ook nog RISK-spel op tafel klaargezet om te spelen, en alhoewel het wel een lang, lang, laaang en fanatiek spel was/werd, was het reuze-knots-gezellig, kroop manlief vermoeid in bed en keken reuzen en ik nog een filmpje tot diep, diep in de nacht.
En toen ik dan eindelijk in bed lag, kon ik gewoon niet gaan slapen, simpelweg gelukkig, dat wilde ik gewoon nog even vasthouden.

6 opmerkingen:

 1. Zo te lezen is dit puur geluk! Daar gaat het om, tóch? Geniet er nog even lekker van na!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mjammie,Zo moet het *gewoon* zijn, toch?!
  Heerlijk`! Hier eigenlijk net zo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier hangt ook zo'n relaxt kerstsfeertje; we doen allemaal een beetje waar we zin in hebben, rommelen in het keukentje zodat er wat lekkers (maar niet te ingewikkeld) op tafel komt en genieten ... heerlijk zo'n kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is het he? Dit is precies waar het om draait!

  Geniet ervan....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heerlijk he als je je zooo gelukkig voelt,tuurlijk wil je dat vasthouden,nou ik hoop dat je het kunt vasthouden, heel veel geluk in het nieuwe jaar met je gezinnetje

  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt als een heus Zalig Kerstfeest!
  En ik vind het kostelijk dat jullie Risk speelden, waarbij je elkaars land inpikt.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...