Zen op maandag

Door omstandigheden gedwongen buiten koken in herfstige prachtige zomerzon, bezorgd me een vreemd fijn gevoel, bijna vakantie-achtige vrijheid, en ik vraag me af waarom ik dit eigenlijk niet gewoon wat vaker doe?
In mijn korte vrije tijd, helemaal alleen thuis vanmorgen, iedereen op school, stage en peuterzaal, terwijl het theewater op de buitenkeuken stond te koken, deed ik de oefeningen van Yoga-online, ook buiten, in de frisse herfstlucht en ik werd zomaar overvallen door een soort van zen-gevoel? genieten van het moment...

Wat ik eerlijk gezegd niet vaak heb, want mijn gedachten staan niet vaak stil, maar zijn meer een soort van continue borrelende stroom, en niet altijd even leuk en opgewekt ook, want een bepaald soort piekeren doe ik veel, gecombineerd met een soort van twijfelhartigheid, kan ik dan ook niet goed komen tot juiste besluiten, noch voor mijzelf een richting kiezen, wat te doen of wat juist niet te doen.(en voel me daar vervolgens ook weer rottig over, ken je het? )

Reacties

  1. heerlijk, ik stond vanochtend onkruid te wieden in de tuin en het was zo vredig. Ik dacht inderdaad ook aan buitenkoken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, heel herkenbaar... Heerlijk dat je kunt genieten van het buiten koken. Ook al is het eventjes gedwongen, wil nog niet zeggen dat dat erg is, tóch?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op maandag is zen extra belangrijk.... Hou het vast zou ik zeggen!! (oh en ja, tuurlijk herkenbaar!:-))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heeeeeeeel herkenbaar!!
    Misschien de nieuwe keuken toch buiten bouwen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een fijn cadeautje op de maandagmorgen: zo'n moment van genieten en tot rust komen!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk