zondag 18 november 2012

Waken of slapen

Zoals menig andere jonge adollesent (jah hij is net 18 geworden, die oudste van mij), gaat ook mijn zoon graag uit met zijn vrienden. En dat is goed, ik ben altijd gewoon echt blij als ik merk en ervaar dat  mijn kinderen leuke en gezellige vrienden hebben, al zou ik sommige zelf niet uitgekozen hebben. EN het is natuurlijk, het hoort er echt wel bij, bij ouder worden, dat je zelf dingen gaat ondernemen en vertier zoekt met leeftijdgenoten. Dus kwa ontwikkeling van het kind, ja ik weet en zie dat het goed is en zo een beetje hoort te gaan.
Dus als hij weer naar beneden gesneld komt, in zn leuke uitgaanskleren, fris gedouched en geschoren, gehuld in wolken AXE, de haren strak in een of andere supergel ( die gewone mega-grote supermarktpot gel is dan niet goed genoeg), in een goed humeur, dat word ik er zelf ook altijd een beetje blij van.
Altijd vraag ik wat zijn plannen zijn, met wie hij wat denkt te gaan doen, gewoon belangstellend, en ook hoe laat hij thuis denkt te komen.
En dan zegt hij altijd goeiig, vrolijk, eerlijk en oprecht gemeed, niet te laat, bedoelende 0:00-2:00 uur. Hm, denk ik dan, maar oke, het zij zo...
Vervolgens komt hij bv tegen 4:00 uur thuis, dan ben ik dus in lichte stress. En heb ik tot die tijd niet echt een oog dicht gedaan, maar mijn kostbare nachtrust verspild aan piekeren over het waarom hij nog niet thuis is, wat meestal vrij onschuldig begint, bv hij heeft scooterpech, en het is toch 10 kilometer naar huis, en vaak eindigt met de meest gruwelijke horor--scenario's (en ik hou niet van horor), waarbij mijn bloeddruk vast erg oploopt, want dat doen mijn emoties namelijk ook.

10 opmerkingen:

 1. Ik heb nog een paar jaar, maar kan het me nu al voorstellen. Zit nu al in de stress als ze vijf minuten na vijf uur ipv vijf uur thuis zijn van een speelafspraakje in de straat..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken dit wel. Mijn zoon koest als hij uitging altijd naar de grote stad. In het begin zag ik ook altijd leeuwen en beren op de weg, maar gaandeweg heb ik dat losgelaten en kon ik 's nachts slepen. Wel keek ik altijd 's morgens als ik opstond even in zijn kamer of hij thuisgekomen was en dat was gelukkig altijd het geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, mijn moeder zat de eerste keer dat ik ging stappen op me te wachten toen ik thuis kwam. Daarna niet meer, werd iets te laat denk ik ;)

  De keren daarna lag ze in bed maar werd wakker van de sleutel die ik in de voordeur stak. Zo licht sliep ze dan.

  Ik heb geen idee hoe ik het ga doen. Ik maak me niet snel zorgen om mijn dochter, ze is erg verantwoordelijk en serieus. Iemand die niet in 7 sloten tegelijk loopt. Hoop/denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik word niet meer wakker als 's morgenvroeg iemand thuis komt, maar wat heb ik nachtenlang wakker gelegen ....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei lastig... ik ken dat eerlijk gezegd niet. Slaap er rustig doorheen als ze thuis komen. Daar héb ik me zelfs schuldig om gevoeld maar stiekem vind ik het ook wel handig dat het mij niet nachtrust kost...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Afgelopen vrijdag fietste oudste voor het eerst met twee vriendinnen om 22.30 uur zo'n 6 kilometer naar huis. Ik moest daar toch wel even van slikken hoor. Loslaten ... brrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij de jongens had ik als regel, samen uit, samen thuis. Dus altijd weer samen met je vrienden naar huis en niemand alleen laten blijven. Dat was voor mij genoeg geruststelling, ging rustig slapen, alhoewel ik altijd wel wakker werd/wordt als ze binnen komen. Oudste dochter is gelukkig nog 15 dus gaat niet uit en meestal is het met feestje nog brengen en halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh... dat is hier gelukkig nog niet van toepassing en eerlijk kijk ik ook niet naar die tijd uit, maar iedere ouder moet er wel door he...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hai ,

  Ze hebben weer wat nieuws bedacht om ons onder de aandacht te krijgen onder elkaar. Dat heete de LIEBSTER AWARD!!

  Hilarisch maar goed, ik doe mee. Jij ook?

  Heb je bij deze genomineerd!

  Check http://prinsesnonsense.blogspot.nl/2012/11/liebster-blog-award.html dan snap je wat ik bedoel! Doe je mee?

  Liefs Prinses

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ooo ja ik ken het,het uitgaan eigenlijk niet echt,mijn oudste werkt dan tot een uur of 1 en ook ik blijf wakker tot dat die thuis is,zodra ik de deur hoor dan kan ik gaan slapen.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...