maandag 23 juli 2012

wie wat waar

Ben ik soms al weg, op vakans?? Hm helaas nog niet, nog een kort poosje werken op de zaak, maar,  ik ben druk met van alles, maar vooral ook heel blij met de eerste stapjes los lopen van mn vader.
Ondertussen heb ik een explosief groeiende to- do lijst kwa huishoudelijke klussen, manlief is wel lief, maar niet echt ehm behept met superhandige klus-genen ( ehmmmm... in tegendeel...). De afgelopen tijd lieten mijn handige keukenhulpvrienden me een voor een in de steek, de combi-magnetron stopte er nu echt helemaal mee, de staaf-mixer gaf een knal en een mooie steekvlam, de vaatwasser kiest regelmatig na start zijn eigen programma, en weigert soms zelfs te starten, de frontjes van de keukenlades zijn door aanhangende peuter/kleuters afgebroken.
Kortom, ik leef in complete chaos (cant have annyone over symdrome) en we hebben al ( vage) plannen (en niet geheel onbelangrijk ook een budget vrij) voor een nieuwe keuken. Nu moeten we nog ergens tijd, kracht en goede  raad en inspiratie vinden om tot besluit en bestellen der keukendingesen te komen.
Inductie of lekker gewoon ouderwets vertrouwd gas?
Keukeboer ( en welke dan??) of IKEA en werkspot-uit laten besteden?
Een ding weet ik al wel, ik wil weer een heel gasfornuis, met een grote(gezins) oven dus. Oh en mn keuken zou ook wel 4 x groter mogen maar wat dat betreft ben ik weer stinkend jaloers op de harry-potter films waarin dat soort dingen wel mogelijk is (klein van buiten groot van binnen).
Nouja ik sta open voor suggesties hoor :-)...

10 opmerkingen:

 1. We hebben onze keuken bij superkeukens gekocht. Aan het einde van elk kwartaal hebben zij ook superacties. Het gasfornuis ( 6pits met enorme oven) en afzuigkap hebben we vooraf zelf los gekocht, net als de kraan. Bij binnenkomst hebben we dat gemeld en het was allemaal geen probleem.
  Inbouwapparatuur hebben we wel daar gekocht, maar dat was alleen een koelkast en een vaatwasser.
  Tip 1:noem altijd een veel lager bedrag als budget als ze daar naar vragen.
  Tip 2: Sommige inbouwapparatuur lijkt duurder maar kan veel meer gemak geven. Wij hebben een dure kleine vaatwasser die in ongeveer een halfuur alle vaat heeft gewassen. Erg prettig en energie zuinig.
  Uiteindelijk hebben we de plaatsing en stenenblad gekregen.
  Tip 3: Kijk naar de klasse van de series. Hoe hoger de serie hoe beter de lak. in het vorige huis hadden wij een ikea keuken, ook prima, maar we merken dus wel verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. PS bedenk vooraf wat voor apparatuur je wilt en van welk merk. Je kunt dan vooraf struinen op internet en je bent dan prijs-wijs.
  Wij hebben zo onderhandeld op de vaatwasser. Het bedrag dat ze bij de keukenboer noemden was 300 euro duurder dan wat ik op internet had gezien. Dat heb ik gezegd en dat hielp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, klopt. Wij kopen los witgoed gewoon op het internet, dat scheelt zo veel!

   Verwijderen
 3. wauw wat een enorm prijsverschil....bedankt voor de tips:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nie verstand nie van keukens... Wel inmiddels begrepen dat opgroeiende kinderen wat meer vragen van de grootte van je keuken (en andere spullen). En gas, dat vind ik prima, maar het schóónmaken van zo'n fornuis met van die rottige dingen erop, dat is een crime. Inductie wordt mijn volgende dus, denk ik, dat wordt ook niet warm toch (de plata zelf, zodat je je vingers brandt)?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De keukenboeren gaan (zoals Spaarmoeder zegt) uit van tenminste het bedrag wat je noemt als budget. Meestal kom je dus hoger uit.
  Als je handige mensen om je heen hebt die hem voor je kunnen zetten scheelt dat ook nogal in prijs.
  Ik had eerst electrisch (zat in de keuken toen we hier kwamen), maar nu weer gas.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. aj lastig.... Wij hebben paar jaar geleden nieuwe keuken gekocht bij ikea (maar heb ook wel handige man...). Ik vond die mensen van de keukenwinkels zoooooo vervelend!!!! Dat dat eigenlijk de reden was dat we daar niet meer naar toe wilden gaan (vervolgens gingen ze ons nog bellen enzo..... als we nou vandaag beslisten kregen we weer korting of iets....)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een boel te doen dus. Wij hebben onze keuken 11 jaar geleden vernieuwd en ik ben er nog dagelijks blij mee.Enige wat ik nu anders zou doen was dat ik nu minstens een 5-pits fornuis zou nemen. Succes met plannen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inductie is ECHT helemaal geweldig. Sinds onze verhuizing hadden wij stadsverwarming, en dat houdt in dat je dus geen gas hebt. Tweeeneenhalf jaar geleden onder keramischie kookplaat.Toen hij kapotging hebben wij inductie aangeschaft en er ging een hemel open. Snel en makkelijk schoon te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben twee jaar geleden een keuken gekocht bij onze oosterburen. We zijn zeer tevreden. De garantie daar is in ieder geval al drie jaar en hier maar twee jaar. Voor de gezondheid van jezelf en je gezin; kook op gas en neem NOOIT weer een magnetron. Een "mooie" test; kook water in een magnetron en doe dit in een fles. Koop twee dezelfde planten, geef één plant kraanwater en de andere plant water uit de fles. Binnen een week zie je het verschil. Als planten dood gaan van water wat je in een magnetron kookt wat gebeurt er dan met je lijf ??? In verschillende landen kun je geen magnetron en inductie kopen. Gewoon door de gezondheidsschade. Als ik kon ging ik op mijn "oude" knietjes voor je liggen en smeken of je op gas gaat koken en een gewone oven koopt.
  Heb het goed.
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...