zaterdag 14 april 2012

om op te vreten

Regelmatig heb ik gesprongen lippen, is het niet door koude, regen en/of gure wind, dan soms door zon, zee en droge lucht (op de zaak van de airco bv). Sommige kwade tongen beweren dat t komt omdat ik soms teveel klets en zo doende mijn mond sneller verslijt, wellicht waar, wie zal het zeggen, maar ik gebruik dus (met vlagen) regelmatig lippenbalm.
Maar het kopen van lippenvetjes, gemaakt van ingredienten die ik nauwelijks uit kan spreken, en waarvan de meeste nogal ehmmm gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid( jah heus werkelijk ik overdrijf niet), die dus gingen mij steeds meer tegenstaan.
Enig speur en google rondje verder, oke, ik moest ook nog wel wat bestellen want hier in ons dorp kon ik nergens pure bijenwas vinden. Maar dan vandaag de heks maar weer eens uitgehangen. En een eigen lippenbalm gemaakt. Kinderlijk eenvoudig om te maken, en heerlijk geurend en helemaal duidelijk wat er in zit zit ik hier dan nu met heerlijk gebalmde lippen :-)

Naar een enigzins aangepast recept van MARTHA STEWART ik deed iets minder jojoba-olie en extra kokosolie en 7 druppels pepermuntolie.
Had ik maar eerder geweten dat het zo simpel was, dan had ik het veel eerder gedaan. Het voelt zoooooo GOED , in meerdere opzichten dus.

8 opmerkingen:

 1. Is het echt schadelijk? ik gebruik ongeveer een labello per week!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schadelijk niet, maar het droogt steeds meer uit waardoor je steeds meer nodig hebt. Handig voor Labello! ;)

   Verwijderen
 2. Ik gebruik altijd vaseline, van die labello dingen kreeg ik alleen maar meer last. Vaseline is toch niet slecht, of wel?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw eigenhandig gemaakt brouwsel lijkt mij veel beter dan zo'n stiftje. Good luck with you're Lipps-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heks jij af en toe maar, want dat geeft heel goede brouwseltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Natuurlijke producten zijn altijd beter voor je huid. In de meeste andere producten zitten minerale oliën (die gewonnen zijn uit ruwe olie) parafine genaamd, die je lippen alleen maar verder uitdrogen.
  Prima recept, ik hou van bijenwas, het is lekker zacht.
  Prettige zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een lippenbalsem van Zenzeep (google maar) zit ook helemaal niks in. Heerlijk spul, mn die met honing :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super receptje! Waar heb je je bijenwas gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...