dinsdag 17 april 2012

het waarom der dingen

Mijn kinderen kunnen met hun eeuwige waarom soms tot wanhoop drijven....
Want voor de mini's geld namelijk vaak als antwoord omdat het zo is.punt.En dat is nogal vaak vrij gemakkelijk uit te leggen ook wel....en ze geloven mij op mijn woord ( meestal dan he, want sinds kort zegt mini-zoon vaak, maar juf zegt....... tssss, hoe durft die juf wat te zeggen, alhoewel ze het meestal wel goed heeft. )
Waarom is de lucht blauw, waarom waait de wind, waarom is het gras groen....etc etc dat is op zich wel uit te leggen, maar de uitleg is nog niet gegeven of het volgende waarom dient zich aan....
Maar de bakvis/puberzoon kunnen mij ook versteld doen staan met hun waarom vragen, omdat ik denk dat het antwoord zo gemakkelijk en voor de hand liggend is, en ze zijn beide niet heel erg dom ofzo hoor...
Dus toen enige tijd geleden mijn bakvis zich niet alleen in het survivallen intreseerde, maar ook vroeg, zit er eigelijk kaas in pindaKAAS???
Vond ik dat ze daarom zelf maar eens pindaKAAS moest maken, en gaf ik haar de ingredienten en de aanwijzingen, en in mn vorige blogpost konden we zien dat het haar gelukt is .
Soms is het zelf doen de beste manier :-) en daar waar mogelijk probeer ik dat te bewerkstelligen. Door te laten zien en ervaren, al dan niet samen hoe iets gemaakt kan worden.
En dan sta je soms versteld van hoe simpel het leven, soms, kan zijn :-)

7 opmerkingen:

 1. Lang leve internet en de zoekmachines! En wat leuk dat je dochter zo'n zelfmaak/kooktype is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat goed van je ,dat je het zo uitgebeid uitlegt,ik heb daar het geduld vaak niet voor en helemaal niet om het helemaal te gaan maken.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, die vragen staan mij nog te wachten denk ik. Dochterlief is er nu nog niet mee bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proefondervindelijk, zo heet dat toch? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh hemeltje, en ik die dacht dat er toch iets van kaas moest bij komen kijken. Dus toch niet? Zo heb ook ik wat bijgeleerd! Tja, 't zal wel weer een Vlaamse zijn zeker? Hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. benieuwd naar hoe het echt smaakt Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook sillie heeft een stopwoord zinnetje.. ze zegt vaak.. "dat had je niet hoeven doen" of zo.

  Juul

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...