zondag 29 april 2012

een hok vol?

Wij wonen met zn zessen in een gewoon gemiddeld groot ruitjes/hoekhuis. Wat betekent dat de mini's (voorlopig) op een kamer slapen. Alhoewel dat ook weer niet helemaal waar is, daar onze kleinste dochter bijna elke nacht aangewandeld komt ( met een boek onder haar arm) en zich op "haar eigen plekje" tussen ons innesteld. Maar onze slaapkamers zijn gevuld, en ook onze huiskamer staat best behoorlijk vol met de troepjes het speelgoed van de mini's. Samen boven spelen zit er nog even niet in en ik vind het gekeutel der kleintjes beneden erg gezellig.
Maar soms moppert den oudste zoon, oh mennnn wat kunnen pubers erg mopperen(alhoewel kwade stemmen zeggen dat hij het van ehmmm mij heeft ) en vindt hij het in vergelijking met zijn vrienden ( die slechts een broer/ en of zus hebben of juist enig kind zijn) ons huis een beetje vol en ook wat rommelig is. En ik beken, ik kan hem geen ongelijk geven, het is nou eenmaal zo.
Maar het grappige is dat juist hij, de enige die er ( openlijk ) wel eens over moppert met een ruim hart rustig zijn door hun ouders uithuisgezette vrienden hartelijk uitnodigt om dan maar bij ons te komen wonen. ( bij hem op de kamer kan er rustig nog een slapen, das waar)  En ook afgelopen week tijdens de spannende dagen stelde oudste puberzoon op weg naar huis aan mij voor, als t heel slecht afloopt met opa, kan oma wel bij ons komen wonen.
We schikken allemaal wel een stukkie in, gelukkig hoeft t niet, maar ik vind het wel heel lief/aandoenlijk van hem ( de mopperpot)

11 opmerkingen:

 1. Gezellig... :) Lief van je zoon. Mopperen maar ondertussen heel gastvrij zijn.... Lijkt op zijn mama dan zo te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. DAt is idd wel lief... ben benieuwd hoe lang hij het uithoudt, met oma op een kamer (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach wat lief. Maar vertel, een ruitjeshuis, wat moet ik me daarbij voorstellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lief hoor, laat 'm maar mopperen, hij heeft zo te lezen een hart van goud!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. a grote mond klein hartje.... lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend lief en ontroerend.... (maar ik heb sowieso een zwak voor mopperkonten....)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lief zeg! Smelt, smelt, doet je moederhart dan..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aah wat lief :-)
  En ach het past makkelijk met zijn 7en!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat lief! Onder het pubergemopper klopt een ruimhartig hart!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Erg lief van 'em... (My wost nightmare btw, inwonende (schoon)ouders ;))

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...