vrijdag 9 maart 2012

zoete kindjes

Zo op vrijdagavond sluiten wij graag de drukke week af met een leuke familie-film. Met een grote kan limonade en zelf gebakken popcorn. Die word vaak zout gegeten. Maar ook de zoete bioscoop-variant vinden ze erg lekker.(en we eten met zn allen toch al te veel zout...)
Zelf net zo simpel te maken , maar ik gooi m ff t ww op, mijn manier.
In een pan doe ik zoveel olie (arachide, maar zonnebloem kan ook) dat de bodem van een middelgrote pan bedekt is.
Dan verwarm ik die een beetje, zodat de 2 flinke eetlepels poedersuiker die ik er dan in schep, goed oplossen,( eventueel ietsje olie erbij  als de massa te dik word, maar liever niet) , en dan net zoveel maiskorreltjes zodat wederom die bodem zo ongeveer bedekt is.
Zet het dan op het gas, en schud te pan voortdurend, zodat de maiskorreltjes flink husselen, op die manier komt het zoete-olie mengsel om de maiskorreltjes heen. Als het begint te poffen, mag je wat fanatieker om gaan schudden en als het poffen afneemt, dat zal na een min of 2 zijn , blijven schudden tot de laatste pofjes klaar zijn, en TADAAAA( pas eerst even op, want heet), maar dan... je hebt heerlijk gecarameliseerde popcorn-a la de bios :-)

7 opmerkingen:

 1. Mmmmm lekker!
  Enne gezellig is dat, met z'n allen op de bank, filmpje kijken en popcorn happen,
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mmmm heerlijk zeg! Leuk om te doen en het ruikt ook zo lekker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij vinden hier popcorn ook lekker vooral de zoete variant

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik had hier in het weekend nog zo'n kant en klaarzakje gevonden die je in de magnetron kan laten poppen..... zoon heeft het resultaat weggebunkerd en genoten..... ik vond t niet wat.... die van jou leest lekkerder!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...