er komt wind aan
Een soepie op zondagmiddag vind ik altijd echt zo'n heerlijk geniet momentje. Geen van de kinderen die zeurt, want soep lusten ze allemaal, en stokbrood om te dopen en een kaassmeertje erop/bij. Die geur van vers getrokken soep. Daarbij werd vroeger bij mijn ouders thuis ook al zolang ik mij kan heugen op zondag soep gegeten, dus t is vast iets genetisch en t ligt vast ergens in mijn zalige tropische jeugdherinneringen/associaties vast gebeiteld :-) ( mijn moeders verse soep met !!!! gehaktballetjes waren legendarisch beroemd bij onze vroegere jeugdvrienden).
Maar vandaag, t is druilerig buiten, regent net niet, en het is gewoon weer fris.
Waar komt die wind nu vandaag??? Nou ja let maar even op.
Tijd voor een heerlijke verwarmende New Yorkse bruine bonensoep !
Recept:
2 potten br bonen afgespoeld
2 uien gesnipperd + 2 tenen knoflook
2 dl ketchup + 2 dl rode wijn
flinke lik pittige/grove mosterd
scheut gembersiroop( te vervangen door appelstroop en dajhe-poeder, k had t even niet in de kast staan) en indien gewenst spekreepjes.(zonder evengoed ook heul lekker).
Uien en knoflook en indiengewenst den spekjes even aanbakken dan de rest erbij storten, 2 litr water en naar smaak builionblokjes toevoegen.( de liefhebber kan een mespuntsambal erbij doen)
Eet smakelijk...
Ik kan m niet laten zien hoe heerlijk aantrekkelijk de soep eruitzag...
spijtig geen foto's want blogspot werkt niet mee :-(
maar.....
ehm gelukkig voor u kunt u m ook niet ruiken... die wind ;-)
Update: vandaag met foto's :-)
Maar vandaag, t is druilerig buiten, regent net niet, en het is gewoon weer fris.
Waar komt die wind nu vandaag??? Nou ja let maar even op.
Tijd voor een heerlijke verwarmende New Yorkse bruine bonensoep !
Recept:
2 potten br bonen afgespoeld
2 uien gesnipperd + 2 tenen knoflook
2 dl ketchup + 2 dl rode wijn
flinke lik pittige/grove mosterd
scheut gembersiroop( te vervangen door appelstroop en dajhe-poeder, k had t even niet in de kast staan) en indien gewenst spekreepjes.(zonder evengoed ook heul lekker).
Uien en knoflook en indiengewenst den spekjes even aanbakken dan de rest erbij storten, 2 litr water en naar smaak builionblokjes toevoegen.( de liefhebber kan een mespuntsambal erbij doen)
Eet smakelijk...
Ik kan m niet laten zien hoe heerlijk aantrekkelijk de soep eruitzag...
spijtig geen foto's want blogspot werkt niet mee :-(
maar.....
ehm gelukkig voor u kunt u m ook niet ruiken... die wind ;-)
Update: vandaag met foto's :-)
Gelukkig is de wind wzw ;-)
BeantwoordenVerwijderenWij houden hier ook zo enorm van soep en ik maak heel graag soep klaar. Onze soepdag is meestal op woensdag met lekker brood om te doppen!
BeantwoordenVerwijderenFijne week!
jaaa hier ook elke zondag soep,heerlijk
BeantwoordenVerwijdereneen lekker verwarmend soepje!
BeantwoordenVerwijderenMeet dat torten moet je alleen wel oppassen, want voor je het weet krijg je hete petters in je gezicht.......
BeantwoordenVerwijderenIk kom bij je blog na het meedoen aan de woordeloze woensdag. (ook al is het nu al vrijdag)
BeantwoordenVerwijderenWat een grappige titel. Ik dacht direct nu ga ik even verder lezen. Je hebt me geinspireerd om binnenkort weer bonensoep te maken. maar wel een andere variant: Russische bonensoep (familie recept).
Bedankt!
Groetjes Bloemar