dinsdag 21 februari 2012

t gaat soms zo t gaat

Hmm de nieuwigheid van het naar school gaan is er voor mini-zoon er ondertussen wel af, en vandaag, huppelde hij blijmoedig als altijd heen. Maar na een aantal minuutjes in de klas had hij er opeens geen zin meer in en fluisterde met zijn liefste licht slissende stemmetje zachtjes: Mammie, lievie, ik wil niet blijven...
Ik wil met je mee naar huis, want ik vind je zo lief...en keek me daarbij met zn liefste grote smeekogen aan. ( het raakte mijn gevoelige moedersnaren van mijn hart).
Maar Juffie nam hem op schoot (proffesioneel en geroutineerd, met (1)30 jaar ervaring) en gaf mij het teken, ga maar....
En ik wou hem eigenlijk alweer mee naar huis nemen...Maar ik deed t niet, ik ging... en ik heb nu al de hele dag een knoop in mn maag....

14 opmerkingen:

 1. Ach, Sillie, 'k weet niet of je er wat aan hebt hoor, maar onze oudste Fleur, die loopt stage bij kleuters. En zij vertelde laatst dat het vaak een paar minuutjes duurt en dan gaan de kleuters die het lastig hadden met wegbrengen aan het spelen, en lijkt het of er niets aan de hand was. Maar ik weet nog maar veel te goed hoe het was toen ze zelf... gelukkig is het bijna weer tijd van ophalen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O zo herkenbaar. Is voor mij al weer ff geleden, maar die blik vergeet je niet meer.hahha. Als ik mijn oudste zoon (nu 26 jaar) op kwam halen van de peuterspeelzaal, had hij standaard GEEN knutseltje bij zich. Hij weigerde mee te doen aan kleuren plakken en knippen. Daar lachen we nu nog om. Zijn motoriek is niet zijn sterkste kant, zijn hersens gelukkig wel. :-))))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, zo herkenbaar. Mijn kleine kerel wil soms ook niet blijven. Het liefst neem ik hem dan ook weer mee, en loop dan net als jij met een knoop in mijn maag en een brok ik mijn keel tot ik hem weer mag halen.
  Het hoort erbij zeggen ze.....
  Groetjes judith

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach gossie!
  (Maar het is vast goed gegaan.)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, geroutineerde moeder als jij bent weet je ook wel dat hij na een minuutje hartstikke leuk is gaan spelen, zijn lieve moeder helemaal vergetend. Toch? (Maar naar is het wel, zo'n afscheid)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. a gossie wat zielig!!!! Dan breekt je hart toch..... Ik ben na de zomervakantie aan beurt met zoon die naar school gaat. Ik frees ook het ergste........

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei ja die knoop in je maag dat snap ik (ook al weet je dat hij heerlijk is gaan spelen en het prima naar de zin had. Morgen is het gelukkig woensdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oei dat herken ik nog zo.....hopelijk is het nu over??

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach, wat naar... Hopelijk is het goed gekomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, kan ik me voorstellen, maar het schijnt dat ze het best wel snel vergeten zijn zodra ze afgeleid worden.

  Maar wel vervelend om zo weg te gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ja erg is dat he, heeft de juf ook niet gebeld hoe het ging, dat doen ze hier dan nog wel,maar meestal is het snel weer over.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ooooo wat is dit herkenbaar! Vaak is het over zodra je uit het zicht bent... Bij hem dan.. jij voelt het nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb het nooit gehad met de mannen hier (niet dat ze mij niet lief vonden, hoop ik) maar ikkan me voorstellen dat je met een knoop zat..! Maar nu: vakantie!!! Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...