stinkie

Het is hier gerust niet alle dagen rozegeuren en maneschijn wat de klok slaat en zo zat ik vanmorgen in den vroegte (half 7 is vroeg he?) reeds in verse dampende poepwalm, die manlief heldhaftig probeerde te bedwingen en peuterzoon schoon boende ( ongelukjes komen nog voor).
De mini-dochter was door het gebeuren ook wakker en fris en fruitig en met haar kinderlijke en heldere stemmetje luidkeels aan het kakelen...
En tja nu zijn ze een beetje moe/dwars, lachen, spelen, afpakken van de ander, huilen, krijsen, op de grond vallen, troost-zoeken, lachen, gek doen, afpakken, huilen, krijsen.... en ehm de cirkel begint van voor af aan..., zonder ophouden zeg maar....onvermoeibaar zijn ze....(of juist oververmoeid?)
You name it, been there? seen it?
Maar leuk is t niet.
Amusant soms wel, 's avonds aan tafel, waarbij ik om de leut er in te houden (en mezelf van dreigende gekte te behoeden) peuter/pedagogelend-opvoedingsgetinte toneelstukjes opvoer (ter lering ende vermaack) over/om het afpakken van elkaars onmisbare plastikken dierfiguren ,maar goed waarbij de pubers en vriendin E proestend van de lach, bijna stikkend hun eten naar binnen proberen te werken. En de pubers zich snikkend afvragen of zij vroeger ook zo waren, waarbij ik zeg...Jahhh en stil denk: dat waren nog eens zalige tijden en makkelijke probleempjes, en ik ehm me voorneem er nu dus nog eens ehmm extra van te genieten ?( ofzo)

Reacties

  1. hihi,heel herkenbaar,en er nu van genieten is soms(of vaak)erg moeilijk, maar als ik dan terug denk aan onze oudste die 1 was dan heb ik ook wel weer heimwee,wat zit een mens gek in elkaar he??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo te horen weer een gezellige boel bij jullie.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier stond onzeoudste om vijf uur aan ons bed en daarna was het drama. Om zes uur zijn we maar aan de koffie gegaan, pffff

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook misschien last van wintertijd? Hier twee kinderen die druk en strontvervelend en huilerig zijn sinds die gekke klok...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier ook eentje die nog moet wennen aan het nieuwe winteruur (hopelijk kan 't je een klein beetje troost bieden).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Daar miste ik toch wat moederskwaliteiten hoor als die peuters te vroeg wakker waren en de rest van de dag drakengedrag hadden; voordeeltje van pubers is dat die liever zolang mogelijk op hun bed blijven (ken ook 100 pubernadelen haha)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. het hoort erbij, en de goeie dingen zijn beter dan de moeilijke dingen moeilijk zijn, als je snapt wat ik bedoel...
    Als je je gevoel voor humor bewaard tenminste!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk