zaterdag 24 september 2011

lieve schat

Ze is deze zomer 13 geworden, haar benen eindeloos lang, groeit ze me boven het hoofd.
Haar immer nette ordelijke kamer is een ehmm werkelijke chaos (ook wel: Cant Have Annyone Over Syndrome) geworden. Als ze nu haar kamertje weer eens opruimt is het meer dat ze een soort van wandelpad maakt tussen de deur en haar bed en haar spiegel.
Aan de andere kant is ze ook megaatje nieuwsgierig naar wat ik allemaal doe en leuk vind, en oh mam wat is die leuke site ook al weer waar je al die leuke plaatjes van dat haar hebt?(http://www.pinterest.com/)
en probeert vervolgens soms wel 5x dagelijks een nieuwe truuk met lang haar uit ...met bijpassende kledij...
De ene dag loopt ze heel naturel in joggingbroekje en onopgefluft rond, ze voetbalt t liefst iedere dag met de buurjongens op het grasveldje naast ons huis,maakt hutten en de volgende dag rent er een soort wilde woeste panda-beer met pik-zwarte ogen, gelakte nageltjes en bloempjes in het haar, in uiterst hippe kledij gestresst rond, want dan is ze weer eens iets kwijt en/of heeft ze weer eens iets uit dr handen laten vallen, want onhandig is ze al wel geworden zomaar in eens.
Oh en dr vrolijke opgewekte humeurtje is soms ook even ehmm ver te zoeken, zo niet onvindbaar, daar word ze zelf dan ook weer knorrig van.
Ik vind het herkenbaar (ook al was/is het bij jongens, mijn oudste later gebeurd en toch weer anders) en ook erg aandoenlijk en ik vind haar zo'n lieve schat.

14 opmerkingen:

 1. Geweldig. Zo'n puberhoofd ook erbij... Lachen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, weet je hoe dat komt, dat uit haar handen vallen? Je groeit zo hard, dat je perceptie van hoe lang je armen, vingers, benen enz. zijn niet zo snel mee kan groeien.... Je rekent erop dat je vingers zijn waar ze een week geleden nog waren, je rekent erop dat je voeten eindigen waar ze drie dagen geleden nog eindigden. Je wordt eigenlijk een beetje verraden door je eigen lichaam. Daar word je chagrijnig van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lieve log! En wat lijken jullie op elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Puber, oke.
  Maar wel een hele mooie puber!
  Ik kan mij nog herinneren dat mij moeder zo over mij had tegen mijn tante...
  Grappig.
  Ik ben benieuwd hoe ik ga doen met mijn kinderen later!
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, op en top puber!!!!
  Meisjes zijn hier inderdaad eerder mee, en over een jaar is het ergste leed geleden, dan wordt er weer redelijk opgeruimd, is het lijf redelijk uitgegroeid en het humeur weer als vanouds (op de pms na)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig! Zo herkenbaar. De achtbaan van emoties.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och, hier ook zo'n ontluikende puber in huis van bijna 13, ik vind het heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook een meid, die flink pubert. Heel herkenbaar allemaal. Nu de menstruatie er ook nog bij is gekomen, is ze een paar dagen in de maand niet te genieten.Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha, heerlijk puberen en een echte grote meid worden. 13!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja, ik zeg maar niets. Hier een 12-jarige in the house die het nu nog redelijk rustig houdt. Maar wie weet hoe het over een jaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jaaaa herkenbaar, vooral die panda-ogen de ene dag en de volgende dag gewoon in haar joggingbroekje, maar sinds ze nu stage loopt (met allemaal 'grote mensen') zie ik haar wel heel hard veranderen en vooral groot worden ... pfff

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...