dinsdag 6 september 2011

hebbedingetjes

Mijn oudste puberzoon verlangt al een tijdje zwaar en hevig naar een prachtig mobieltje, waarop je alles kan, internetten vooral ook moet je er onbeperkt op kunnen , het liefst. Daar zou hij echt gelukkig van worden, zijn leven verrijken en, oh wat hij had uitgezocht was het helemaal, een prachtig abbo met ditto mobiel voor slechts( jaja noem dat maar slechts) 30 euries per maand.
Hij zou het zelf betalen, want hij heeft (op dit moment in ieder geval) toch werk bij wel 2 baantjes?
Helaas voor hem, gelukkig voor mij? heeft hij gezien zijn leeftijd echt nog mijn handtekening nodig. Daarbij moet ik zeggen dat ik er helemaal niet zo happig op ben zo'n jong mens(en kind) al vast te leggen voor zoveel vaste lasten per maand.Want hij verdient gerust wel bij jah, maar geeft t in de regel wel ongeveer net zo hard weer uit ook. Ik was eerlijk gezegd ook bang, dat na een aantal maanden Ik zelf uiteindelijk de kosten voor het mobieltje zou moeten opboeren. En daar had ik eerlijk gezegd echt geen zin in.
Maar aan de andere kant snapte ik ook dat zo'n mooi mobieltje,die-alles-kan-en-waar-je- heel-erg-gelukkig-van-word ook wel echt erg leuk is, dilemmá's dus....
Puberzoon was zeer volhardend en smeekte dag en nacht, bedacht een geniaal meesterplan; en stelde voor het abbonementsgeld een jaar vooruit aan mij te betalen. Wat ik op zich een goed idee vond, dan ziet hij ook hoeveel geld het idd toch wel is en dan heeft hij ik de rest van het jaar geen gezeur en geleur om het geld.
Aldus bedacht en beklonken, werd al ras de speurtocht op verder gezet, want net nu het licht op groen stond, werd het onbeperkt internet aan banden gelegd (he wat snert zeg).
Maar op 14 augustus vonden we een laatste aanbieder van het onbeperkt, puberzoon sprong een gat in de lucht en wacht, woont, eet en slaapt, sindsdien arm als een rat, op de mat voor de deur, onder de brievenbus.
Maar vandaag lijkt het dan zover te zijn en gaat ie echt bezorgd worden!( zodra hij binnen is zal ik een update fotootje plaatsen)
JOEPIE

16 opmerkingen:

 1. hier hebben ze ook zo,n mooie mobiel,en mijn oudste zoon koopt elke keer bloks en dat kost 20 euro en dan kunnen ze onbeperkt smsjes sturen 30 dagen lang en ook op internet,ik vind het ideaal ze betalen het zelf,ik heb er geen omkijken naar.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vnd je heel versytandig. Ikzelf zou het niet doen. Dat internet onbeperkt, verandert op dit m,oment snel. Maar okay, voor de puber is het leuk.

  JB

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh, wat een verhaal seg... Hier is zoeen iets totaal nog niet aan de orde, maar ik moet er wel mee lachen en tegelijk ook medelijden... Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihihi....een slimme knul (jaar vooruit betalen) kom er als puber maar eens op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hartstikke leuk voor hem!
  Goed gewikt en gewogen, dus kan niet mis gaan. Hopelijk valt ie gauw in de bus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi, wat een mooi verhaal. Ja, goed idee van dat vooruit betalen. Ben zeer benieuwd naar de foto, wat zal hij gelukkig zijn. En dan kijken hoe lang dat duurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hahaha leuk hoor. ik kan het me wel voorstellen dat hij t zo graag wilde!en wel slim 1 jaar van te voren betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha ha, geweldig! Ik snap je zoon helemaal hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hartstikke goed en hij leert op die manier inderdaad hoe duur alles is. Hier heeft oudste sinds mei een mobiel, maar dus nog gewoon prepaid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben hierin ongelofelijk, verschrikkelijk ouwerwets, want mijn pubers krijgen van mij 1x per 3 maanden een prepaid van 10 euro, want ik vind dat ze hun mobiel alleen nodig hebben om mij ingeval van "nood" te bellen en voor hun hele sociale circus hebben ze msn. (Je begrijpt dat zij dat heeeeeeeel anders zien)

  Maar jij hebt nu wel een heel blije puber!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ooooh, wat een blij kind.
  Ik ging ook voor de bijl hoor..
  en zeg nou zelf, in onze tijd was het er niet, moest je gewoon, saai , bellen met zo'n draai telefoon, of, nog saaier, afspreken op school... Ik had er vast ook een gewild hoor, als ik nu puber was geweest!
  (de mijne betaald het van zijn zakgeld trouwens)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een superoplossing! En een superblije zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed idee hoor moeder, en veel plezier ermee zoon!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk toch zo'n jong met wensen! Het is goed dat je niet gelijk hebt toegegeven. Zo gaat het bij ons in de regel ook. Laat ze maar een hele tijd vragen of bepaalde dingen mogen. Zo weten ze zeker dat ze iets heel graag willen hebben. Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...