zaterdag 6 augustus 2011

het zweet des aanschijns en waar doe je het allemaal voor

Iedere morgen om 7 uur is hij al bij de (bollen)boer. Soms zelfs al om 6 uur. Met een zak vol brood en een fles koud drinken mee. En iedere avond komt ie zonverbrand, gebruind, besmeurd, bemodderd ( hij en zijn kleren worden zowat niet meer schoon) en vooral doodmoe en hongerig thuis. Eet snel zijn bord leeg en valt dan zo ongeveer in slaap, al dan niet gedouched. Of hij moet zich naar bijbaantje nummer 2 , de MAC D. spoeden om daar nog een paar uurtjes te werken. (gevalletje van niet goed geregeld in combi met de jeugdige puberale overmoed)
En waar doet ie het allemaal voor? GELD natuurlijk.... MONEY....CASH. Hij wilde een metamorfose voor zijn scooter. KLIK HIER VOOR OUDE FOTO
Maar, och och och, wat kosten een paar mooie kappen een boel euries, maar goed, hij werkt er zelf erg hard voor, en ook aan, want 't is nogal een karwei om oude kappen eraf en de nieuwe erop te zetten. De weinige vrije minuten die hij heeft worden daar nog mee gevuld en hij boft, want op zijn vakantiebaan( nouja vakantiebaan hij werkt er het hele jaar door ) werken een groepje Polen, waarvan een handige jongen die hem graag helpt.
Mag hij zijn geld dan helemaal naar eigen inzicht besteden. Ehm jah in principe wel, alhoewel wij op de achtergrond natuurlijk wel een soort van adviserende rol spelen indien het niet goed zou gaan.
 echt heule gave handvatten
Kijk daar doet hij het voor. Eerlijk gezegd vind ik het ook best wel mooi geworden.
Oh en als moeder vind ik het gewoon ook wel fijn en goed als hij zo op deze leeftijd een vakantie-baantje heeft. Het leert hem (hopenlijk) wat over de waarde van geld, in verhouding met arbeid die daar dan tegenover staat. En hij hoeft zich niet te vervelen.
Daarbij is hij zo tam als een konijn, en te moe voor een grote mond enzo :-) Ook een groot voordeel.

7 opmerkingen:

 1. Ziet er supercool uit!
  Hier geven ze juist een grote mond als ze moe zijn :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed zeg dat hij zo fanatiek zich ergens voor inzet en niet te beroerd is er zelf voor te werken. Ik hoop dat de meiden als ze later wat ouder zijn ook zo in elkaar zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat super om te lezen dat hij zo hard werkt om aan geld te komen om zelf dat geen te kunnen betalen wat hij hebben wil.
  Zo te lezen hebben jullie geboft met deze knul.

  Ik zie helaas bij mij op de basisschool heel wat andere voorbeelden voor bij komen.
  Jongens, en ook meiden, die moeder en soms ook vader helemaal zo in de vingers hebben dat ze alles krijgen wat hun hartje begeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi ding zeg! Ik heb niks met motors, maar deze vind ik echt prachtig. Heel flitsend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, heel goed van hem zeg! Je leert zoveel van zo'n bijbaantje. Knap dat hij de scootermake-over zelf bij elkaar heeft verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...